“Ieder pondje gaat door het mondje”

/, blog/“Ieder pondje gaat door het mondje”

Heb jij dit ook al vaak gehoord?
En ben je dan net zo boos als ik?
Heb je al alles geprobeerd maar niets lukt echt?
Ik herkende mij in al deze zaken, maar laat ik mijzelf eerst eens gaan voorstellen.
Mijn naam is Peter van Velzen en heb een praktijk voor gezondheidsadvies in Dronten. Het is mijn bedoeling om zo nu en dan eens een blog te schrijven op deze website. Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn tips en adviezen.
Vanaf mijn prille jeugd heb ik al te maken met overgewicht. Een combinatie van erfelijke belasting en lekker eten. Ik ben dus absoluut niet onschuldig hierin. Op mijn 5e nam mijn moeder mij al mee naar een dieet club en kwam ik in aanraking met het fenomeen, op dieet zijn. Dat begon met een vleesdieet, brood dieet en noem ze allemaal maar op.
Op mijn 17e woog ik ca 93 kilo, en toen ik eenmaal op gang kwam tikte de weegschaal zelfs 143 kilo aan. Hoerdoor kreeg ik klachten van hoge bloeddruk, te hoog cholesterol en suikerziekte. Ik moest al vrij snel insuline gaan spuiten. Het afwisselende lijnen en dan weer eten hadden behoorlijk wat schade opgeleverd voor mijn gezondheid.
Als therapeut lees je regelmatig je vakliteratuur, volg je cursussen en bezoek je zo nu en dan een beurs. Op een gegeven moment kwam ik iemand tegen die mijn vertelde dat ik behoorlijk uit balans was. Het bleek over mijn hormonen te gaan. Gezien mijn klachten geloofde ik dat direct. Ze vertelde mij ook dat je door “gewoon” gezond eten, de hormonen weer in balans kon krijgen en daardoor automatisch minder klachten zou hebben en ook gewicht zou verliezen. Inmiddels had ik al zoveel goudzoekers ontmoet dat ik de folder in ontvangst heb genomen en beloofd dat ik zou bellen. Zoals zo vaak belande het foldertje op de stapel maar ik gooide het ook niet weg. Een half jaar later begon het dan toch te kriebelen.
Na een anamnese en bloedafname ontving ik mijn persoonlijk voedingsplan en ging aan de slag. Het resultaat was verbluffend goed. In mijn enthousiasme heb ik gevraagd of ik deze methode zelf niet kon toepassen bij mijn klanten in de praktijk. Na een opleiding te hebben gevolgd begeleid ik nu zelf mensen die willen afvallen. Ik moet zeker zelf ook nog afvallen en het gaat met vallen en opstaan maar ik bereik in ieder geval meer dan ik ooit had durven dromen.
Hoe het systeem werkt is moeilijk uit te leggen in een paar regels. Daarom heb ik een boekje geschreven die je gratis kunt downloaden op www.tijdomaftevallen.com
Veel succes er mee en tot de volgende blog.

2013-11-18T13:29:32+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie