Juice the office: Ik zie ik zie wat jij niet ziet..

/, blog/Juice the office: Ik zie ik zie wat jij niet ziet..

En het is.. oranje! Waar denken jullie aan bij de kleur oranje? Veel mensen zullen meteen aan Nederland en voetbal denken, of aan het koningshuis. Misschien denk je aan een mooie zonsondergang, ja favoriete trui of.. deze wortelsmoothie!

stichting-gezondheid-ik-zie-ik-zie-wat-je-niet-ziet

Ingrediënten (voor ongeveer 1,5 liter)
• 500g wortels
• 4 persinaasappels
• 1 stukje gember
• 1 rijpe avocado
• ¼ komkommer

Bereidingswijze
Schil de wortels en snijd ze in stukjes, pers de sinaasappels uit. Schil de gember en snijd in stukjes. Snijd de avocado door de helft en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in stukjes. Was de komkommer, snijd hem in stukjes en doe alles in de blender. Blend tot alles fijngemalen is en verdeel over bekertjes. Serveer eventueel met een lepel.

Iedereen weet wel dat wortels goed zijn voor de ogen, sommige mensen weten ook dat dit komt door de vitamine A. In wortels zit bèta-caroteen. Bèta-caroteen wordt in het lichaam omgezet tot vitamine A, net als enkele andere carotenoïden. Carotenoïden zijn stofjes die producten een geel, oranje, rode of zelfs roze kleur geven. De soorten carotenoïden die niet omgezet worden tot vitamine A zijn overigens ook supergezond! Misschien heb je wel eens gehoord van het gezonde stofje lycopeen; dit stofje beschermt de huid tegen de schadelijke invloed van de zon.

two young and wonderful models.

Omdat carotenoïden qua structuur heel erg lijken op vetten, worden deze nog beter opgenomen in het lichaam als je er andere vettige producten bij eet. Avocado zit vol met gezonde vetten, dus is dit een hele goede combinatie! Omdat de rest van de ingrediënten niet heel veel smaak hebben, geeft de gember een pittige kick aan de smoothie. Producten met een sterke smaak zoals gember (maar bijvoorbeeld ook het bitter in koffie of het aroma van basilicum) zijn daarnaast ook nog eens erg goed voor je.

Net als het oranje in de wortels, zijn de kleurstoffen bijvoorbeeld boerenkool groen maken en aardbeien rood ook erg gezond. Eet dus lekker alle kleuren van de regenboog; naast dat dit gezond voor je is, ziet het er ook gewoon heel erg vrolijk uit! En… waar denk jij nu aan bij de kleur oranje?

 

Wil je meer wten over gezonde voeding, bekijk hier onze cursus:
https://stichtinggezondheid.nl/shop/100-voedingtips-online/

2015-04-08T10:25:19+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie