Juice the office: I’ve got the power

/, blog, Recepten/Juice the office: I’ve got the power

Na de feestdagen met veel gezelligheid, eten, familie en vrienden is het altijd lastig om weer aan het werk te gaan. Tijd voor een smoothie met een krachtboost dus.

smoothie1 (1)

Ingrediënten (voor 1,5 liter)

  • 4 rijpe bananen
  • 1 rijpe avocado
  • 1 liter magere melk
  • 50g havermout (±10 etl)

 

Bereidingswijze

Schil de bananen en breek ze in stukjes. Snijd de avocado door de heft, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd eventueel in kleinere stukjes. Doe alles bij elkaar in de blender en maal fijn.

Deze smoothie zit bomvol met voedingsstoffen; zowel snelle als langzame koolhydraten, eiwitten en goede vetten. Hiermee kom je de dag zeker door! Ook zitten er veel B vitamines in voor energie en mineralen voor de spieren. Hiermee is het ook een perfecte smoothie voor sporters. En het mooiste; hij is ook gewoon heel erg lekker!

Door al deze goede eigenschappen kan deze smoothie ook een goede toevoging zijn bij je goede voornemens; wil je meer gaan sporten en/of gezonder gaan eten? Drink dan vaker een lekkere smoothie. Pas het recept eventueel aan op je doel; je kan zo bijvoorbeeld ook volle melk gebruiken of notenmelk. Vergeet bij het maken van goede voornemens ook de leuke en lekkere dingen niet over te slaan! Als je in één keer een hele grote verandering in je levensstijl aanbrengt, is dit lastig vol te houden en gebrek aan verwenmomentjes maakt je niet gelukkig. Alles met mate, inclusief mate!

En wat zijn jouw goede voornemens? Heb je nog tips aan anderen over hoe je je voornemens beter vol kan houden? Laat een berichtje achter!

fitness time

Heb je voornemens gemaakt over sport en/of voeding, of ben je hier sowieso al mee bezig? Dan heb ik jouw hulp nodig! Klik hier: <“https://www.facebook.com/groups/639350466192822/”  en meld je aan op de facebook pagina om mij te helpen met mijn stageopdracht waarvoor ik een boek schrijf over wat voeding en sport met het lichaam doet.

Door: Jeske Dolmans

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-04-08T10:19:47+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie