Jaloezie eenvoudig overwinnen

Jaloezie eenvoudig overwinnen
jaloezie
Jaloezie is een van de schadelijkste emoties die je kunt hebben. Het beïnvloedt jou en je omgeving negatief. Het is dus slim om jaloezie uit je leven te bannen!
Verschillende vormen van jaloezie
In dit artikel behandelen we kort hoe je normale jaloezie kunt overwinnen. Normale jaloezie staat los van jaloezie die voortkomt uit liefde, hoewel er natuurlijk wel raakvlakken zijn. Wanneer iemand jaloers is in de liefde gebruik je andere methodes om de jaloezie te overwinnen.

Jaloezie te lijf: probeer de rollen om te draaien
Wanneer iemand in je omgeving iets heeft of doet waar jij jaloers op bent, merk die jaloezie dan bij jezelf op. Wanneer je bewust weet dat je jaloers bent en niet alleen maar ‘verdrinkt’ in de jaloezie kun je er iets aan doen. Vraag jezelf af waarom je precies jaloers bent. Vaak komt jaloezie namelijk voort uit een gebrek aan zelfwaardering. Je vindt dan dat die ander ‘beter’ is dan jij omdat die persoon wel iets moois heeft, en jij niet.

Probeer om te beginnen de rollen om te draaien. Hoe zou jij willen dat die persoon jou behandelde als jij in zijn of haar plaats stond? Wees blij voor de ander, laat niet blijken dat je jaloers bent.

Gebruik jaloezie om jezelf te ontwikkelen!
Gebruik jaloezie vervolgens om zelf verder te komen. Verdrink niet in de emotie maar ga aan de slag: waarom ben jij jaloers? Is het omdat je zelf ook zoveel vrienden zou willen hebben? Wil je zelf ook zo sociaal zijn? Of wil je net zo’n auto? Dan is dat je doelstelling! Jaloezie kan je op die manier helpen om te weten te komen wat je graag wilt. Vervolgens kun je voor jezelf een plan maken om dat te bereiken. Hoe maak je je dromen waar?

Sta boven jaloezie
Een andere invalshoek is het negeren van jaloezie. Voel je de emotie omhoog komen? Probeer er dan niet teveel gehoor aan te geven. Bedenk bij jezelf dat er altijd verschillen zullen zijn tussen mensen. Ieder mens is goed in iets anders. Accepteer de verschillen, wees blij voor de ander en voel de jaloezie langzaam wegstromen. Besef dat andere mensen op andere gebieden misschien jaloers op jou zullen zijn. Tel je eigen zegeningen en probeer blij te zijn met wat je wél hebt.

2015-05-15T09:05:21+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie