Juice the office: Boost your energy

/, blog, Depressie, Recepten/Juice the office: Boost your energy

Het is buiten koud, lang donker, winderig, regenachtig en glad. Veel mensen krijgen hierdoor een depressief gevoel en voelen zich lusteloos. Ook kunnen je slaap- en eetpatronen veranderen. Dit staat bekend als een winterdepressie; door de korte dagen zien we minder daglicht en krijgen we minder vitamine D binnen, dit kan ook zorgen voor een verstoord ritme. Tijd om de zon naar binnen te halen met een tropische smoothie!

week 5

 

Ingrediënten (voor 3 liter)

  • 1 ananas
  • 4 bananen
  • 2 perssinaasappels
  • 800ml kokosmelk

Haal de boven- en onderkant van de ananas af, snijd hem in de lengte in kwarten, snijd dan het harde stukje kern van elke kwart af. Snijd de kwarten nogmaals in de lengte door de helft en snijd de schil weg. Snijd de repen nu in blokjes en doe ze in de blender. Snijd de bananen in plakjes, pers de sinaasappels en doe de banaan, sinaasappelsap met eventueel het pulp en de kokosmelk in de blender en mix het glad.

Met deze smoothie kan je bijna niet anders dan in een zomerse stemming komen. Maak het even lekker gezellig met je collega’s om uit de sleur te komen. Plan daarnaast leuke dingen om naar uit te kijken; spreek bijvoorbeeld eens af met die vriend of vriendin die je al veel te lang niet hebt gesproken. Een dagje lekker naar de sauna om je weerstand te verhogen, te ontspannen en het lekker warm te krijgen is het perfecte uitje in de winter! Ga, ondanks het koude weer, toch ook naar buiten; zelfs als de zon niet schijnt maak je buiten vitamine D aan. Daarnaast krijg je het lekker warm van bewegen en maakt je lichaam serotonine aan, waar je je gelukkiger van gaat voelen. En het mooiste: als je weer thuis komt is het heerlijk warm en kan je lekker comfortabele kleren aan doen en een kopje thee drinken.

Zon

Kies voor een verwarmende thee met specerijen; er zijn ook genoeg winter theeën te koop! Moet je nog veel doen? Kies dan een frisse thee, met gember en citroengras bijvoorbeeld, of natuurlijk een lekkere frisse smoothie! Er zit veel magnesium in deze smoothie, wat het lichaam helpt bij het aanmaken van serotonine. Regelmatig vette vis eten is ook een goede manier om je te helpen lekkerder in je vel te zitten; er zit namelijk vitamine D in en de goede vetzuren helpen je depressieve symptomen te verminderen. Als laatste zijn noten en zaden een goede aanvulling op je winterdieet; hier zitten ook goede vetten, magnesium en B vitamines in, die het lichaam helpen bij de productie van energie.

Hopelijk helpen deze tips je een om de winter door te komen. Vergeet vooral niet een beetje lief te zijn tegen jezelf en ook voor anderen, want samen sta je sterker tegen de kou dan alleen!

Door: Jeske Dolmans

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-04-08T10:17:23+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie