Ingrediënten (voor 4 personen)

4 dikke, magere kalfslapjes, elke ong. 125 g

1,5 el paprikapoeder

2 el bloem

versgemalen zwarte peper

2 tl meervoudig onverzadigde olie

2 uien, gesnipperd

1 knoflookteentje, geperst

1 el tomatenpurree

3 el rode wijn

125 ml runderboullion

3 el magere yoghurt

1 el fijngesneden versie peterselie (garnering)

Rijst of aardappelen

 

Voorbereiding

Verwijder van het vlees de vetrandjes en snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm dik. Meng het vlees met het paprikapoeder, de bloem en de peper.

 

Bereiding (90 min)

Verhit in een grote pan wat olie en fruit daarin de ui en knoflook totdat de ui zacht is. Voeg de tomatenpuree, wijn en bouillon toe. Daarna kan het vlees aan het mengsel worden toegevoegd. Breng het dan aan de kook. Als het eenmaal kookt kan het vuur weer lager worden gedraaid en kan de deksel op de pan. Stoof het gerecht in circa 60 minuten gaar. Check na deze tijd of het vlees gaar is. Zo ja, dan kan de pan van het vuur. Aan mengsel moet dan nog de yoghurt worden toegevoegd. Als garnering kan er peterselie over het mengsel worden gestrooid.

Bij goulash kan rijst of aardappelen worden geserveerd.

Eet smakelijk!

Bron: R&R Publishing Pty. Ltd (2007), Gezond en Slank (W. Vrielink Trans.), Lisse: Rebo Productions