Kennen jullie de Power Plate al?

/, Algemeen, blog, Sport/Kennen jullie de Power Plate al?

Een stevig lichaam in slechts 10 minuten per dag!
Tegenwoordig kan iedereen een gespierd lichaam krijgen, gewoon door op een knopje te duwen. Tien minuten op de Power Plate geven immers hetzelfde resultaat als 1 uur work-out. Ideaal dus voor een stevig lichaam zonder cellulitis én een betere algemene gezondheid.

Russische kosmonauten
Het principe van de Power Plate (ook trilplaat genoemd) hebben we te danken aan de Russische kosmonauten. Zij gebruikten de trilplaat om in de ruimte hun spierkracht en botdichtheid te behouden. Ze konden maar liefst 420 dagen in het heelal verblijven, terwijl hun Amerikaanse collega’s (die gewone spiertraining deden) het na 120 dagen ruimtereizen al moesten opgeven omdat ze de nefaste invloeden van de zwaartekracht niet aankonden. Het geheim van de Russische kosmonauten is ondertussen ook voor het grote publiek toegankelijk geworden.

Wat is vibratietraining?
Vibratietraining is het trainen van spieren door gebruik te maken van de rek reflex. De trilling in de spier veroorzaakt een reflex waardoor de spier onbewust hard gaat aanspannen. Dit vindt, naargelang de ingestelde frequentie, 30 tot 60 maal per seconde plaats.

Als je 35 seconden lang je buikspieren traint met behulp van de Power Plate, komt dit overeen met 200 buikspieroefeningen op de grond. Het is dus logisch dat je met de trilplaat gemakkelijk in vorm blijft en razendsnel spieren opbouwt, ook al heb je weinig tijd of geen zin om aan sport te doen.

Het is de bedoeling dat je achtereenvolgens verschillende posities aanhoudt die elk niet langer dan 1 minuut duren.

Voordelen van de trilplaat:
– Verstevigt alle spieren van het lichaam
– Vermindert sinaasappelhuid
– Verhoogt het uithoudingsvermogen
– Verhoogt de stofwisseling
– Verhoogt het dagelijkse calorieverbruik
– Verbetert de bloedsomloop
– Verbetert de huidkwaliteit
– Vermindert de kans op sportblessures
– Verkort de recuperatietijd na inspanningen
– Stimuleert de gewrichten
– Behoudt de botdichtheid
– Verbetert het reactievermogen
– Verbetert sportieve prestaties

Slechte houding
Het is aangeraden om in het begin enkele sessies onder begeleiding van een specialist te volgen. Vele mensen voeren de oefeningen immers slecht uit en dit zorgt voor (1) weinig tot geen resultaat, en (2) hoofd- en spierpijn. In tegenstelling tot wat over het algemeen wordt gedacht, vragen oefeningen op de trilplaat behoorlijk wat inspanning en uithoudingsvermogen. Er gewoon op staan of zitten heeft geen effect.

 

De tips voor de beste resultaten staan op onze Facebook pagina: SlimAfvallen
Voor de Power Plate producten zie onze webwinkel: Slim Afvallen Winkel

 

Bron: InfoNu

2013-11-18T13:27:38+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie