Kerstmis

Nog enkele dagen is het weer zover en gaar een groot gedeelte van de wereld bevolking een geboorte vieren van de zoon van God, oftewel Jezus Christus. En voor velen heeft dat verschillende betekenissen. Zo is er  de religieuze, de komst van iemand die ons op geestelijke wijze in een gezondere richting moest duwen, ondanks het feit dat het bijna zeker was dat niet alle mensen het met zijn werkwijze eens zouden zijn. Of zie ik dat te eenvoudig?

Dan hebben we een steeds groter gedeelte van de mensheid , die het als een feestje beschouwt, waarin we ons gedurende een paar dagen te goed mogen aan alles extra wat een ander deel van de wereld goed zou kunnen gebruiken om de honger tegen te gaan.  In het kader van de gezondheid zijn het niet bepaald onze sterkste dagen, en vaak is de Nieuwjaarsresolutie om toch maar eens wat te gaan afvallen een direct gevolg, of was het kerstdiner de druppel die het buikje deed overlopen.

Overigens biedt deze site informatiebronnen hoe afvallen aan te pakken

Een derde richting, maar eigenlijk valt dat onder het feestje is dat Kerstmis  een commercieel gebeuren is geworden. Op zich zou het idee je medemens iets te geven een goede zijn, mits je dat principe op een gezonde wijze zou toepassen, met mate bijvoorbeeld. Maar het lijkt meer en meer uit de hand te lopen, hoewel we in deze tijden ook niet te veel moeten klagen. December is een uitstekende maand voor de economie

Mijn kerstgedachte dit jaar was de volgende: als Jezus in 2000 geboren zou zijn, zou hij dan nu ook een puber wezen op het VMBO, stage lopen bij een timmerman, op facebook zitten en een twitteraccount hebben, terwijl hij hele dagen door het leven gaat met het turen en spelen op zijn mobieltje? Ik hoop van harte van niet, en dat hij , zoals hij destijds ook had, oog heeft voor zijn directe, in levende lijve aanwezige medemens.

Ik wens u allen prettige kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar

2015-04-20T13:25:35+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie