Kom uit die winterslaap; beweeg!

/, blog, Tipvandedag/Kom uit die winterslaap; beweeg!

Vreselijk; de wekker is al vijf keer afgegaan, maar u ligt nog zo heerlijk in uw warme bedje en buiten is het donker en koud. In de wintermaanden ontbreekt het ons vaak aan energie om kwiek en monter uit bed te stappen, aan een nieuwe werkdag te beginnen, of andere activiteiten te ontplooien.

Wat kunt u hieraan doen? Het klinkt misschien raar, maar beweging heeft een positieve invloed op het energieniveau.

Om voldoende beweging te krijgen hoeft u echt niet naar de sportschool. Ga eens op de fiets boodschappen doen, breng de kinderen op de fiets naar de creche of stap een halte eerder uit de bus. Zo heeft u al gauw een half uur beweging per dag te pakken.

Dit is goed voor de bloedcirculatie, waardoor u er gezonder en fitter uit zult zien. Dat is op zichzelf al een reden om je goed te voelen. Ook zult u merken dat u zich beter kunt ontspannen na wat lichaamsbeweging, wat weer een gunstige invloed op uw nachtrust heeft. Hierdoor kunt u ‘s ochtends ook makkelijker opstaan.

Voldoende ontspanning minstens zo belangrijk voor een energiek gevoel. Even “de boel de boel laten”, zodat het lichaam helemaal bij kan komen en zich weer op kan laden voor een volgende dag. Hou zeker eens per week een avond of een dag in het weekend vrij voor uzelf. Ga iets doen waar u bij ontspant. Het maakt niet uit wat, neem een heet bad, ga lekker winkelen met vriendinnen, of ga naar de bioscoop. Hier heeft u zeker baat bij!

Kijk voor meer informatie over een goede nachtrust en tips over beweging op http://www.leeffit.nl

Inge Hendriks

Leef Fit

http://www.leeffit.nl

2013-11-18T13:29:16+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie