Lekkere broccoli kaasragout

Vegetarische hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g broccoli
  • 1 groentebouillontablet
  • 250 g 20+ kaas (plat stuk)
  • 2 eetlepels dieetmargarine
  • 40 g bloem
  • peper

 

Bereidingswijze
Maak de broccoli schoon, verdeel in kleine roosjes en snij de stronk in kleine stukjes. Kook de broccoli in water met bouillontablet in ongeveer 4 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en bewaar het kookwater. Ontkorst de kaas en snij in kleine blokjes. Smelt in een pan de dieetmargarine. Voeg de bloem in een keer toe en roer tot de bloem alle margarine heeft opgenomen. Meet 4 dl kookwater af (of vul aan met wat water). Voeg beetje bij beetje het kookwater toe aan bloem-margarine mengsel en roer voortdurend tot een gebonden saus ontstaat. Voeg broccoli en blokjes kaas toe en verhit even goed door. Breng op smaak met peper. Lekker met zilvervliesrijst en een tomatensalade.

Bereidingstijd: 20 minuten

Bevat per portie: 920 kJ (220 kcal), 21 g eiwit, 10 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet, 10 g koolhydraten

 

 

Zie tip over kaas:

 

Zie tip over kilojoule:

Author: Stefan Rooyackers

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, blog, Recepten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *