Lente en zomer lekkers!

/, blog/Lente en zomer lekkers!

 

Het is al enkele weken lente. De vogels laten al vroeg in de ochtend van zich horen. Ze werken hard  aan de nesten. De bomen laten de eerste fris groene blaadjes zien. De planten en bloemen komen in knop. Het zonnetje laat zich jammer genoeg nog niet altijd zien. De natuur is zich aan het opmaken voor een mooie zomer. Dit geldt ook voor ons mensen. We geven ons steeds meer ‘bloot’. Van lange naar korte broek, van shirt met lange mouwen naar  shirt met korte mouwen of zelfs een hemdje. Uiteindelijk is het tijd voor het badpak,  de bikini of de zwembroek.

Het kan zo zijn dat je graag nog wat gewicht kwijt wil raken voor de zomer.  Dan bied het lente- en zomerseizoen heerlijke mogelijkheden voor op je bord. Wat dacht je van al dat prachtig gekleurde fruit wat in deze periode verkrijgbaar is. Denk eens aan aardbeien, bramen, frambozen, meloenen, abrikozen, perziken ga zo maar door. Heerlijk om een verse fruitmix van te maken of om door de yoghurt te scheppen. Maak zelf eens een lekkere smoothie. Fruit en brood is een goede combinatie.

Maar wat dacht je van de groenten. Het is hét seizoen van de rauwkost! Komkommer, radijs, tomaten in alle soorten en maten en paprika’s.  Heerlijk door de sla, op je brood of neem  een schaaltje rauwkost  als tussendoortje. Kijk eens op de groenten en fruitkalender van Milieu centraal (www.milieucentraal.nl/themas/thema-1/milieubewust-eten/groente-en-fruitkalender/). Hier vind je een overzicht van alle soorten groenten en fruit. Je komt er achter wanneer de groenten en fruit op zijn best zijn. Want wees eens eerlijk, weet jij wanneer de aardbeien van de volle grond komen? Je kunt zo gemakkelijk een klimaatvriendelijke keuze maken. Zo zorg je goed voor jezelf en voor het milieu.

Heb je geen idee hoe het klaar te maken?  Kijk dan eens op de site van het Voedingscentrum (www.voedingscentrum.nl). Daar vind je heerlijke recepten. Er staat vast iets lekkers voor je tussen. Ken je een product niet? Probeer het eens uit. Laat je verrassen.

2 ons groenten en 2 stuks fruit per dag, dat is vanaf nu geen probleem!

Een zonnige groet,

Evenwichtig, de weg naar een gezond gewicht

Anniek van Baal (gewichtsconsulente)

2013-11-18T13:27:34+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie