Liga fruitkick niet zo’n gezond tussendoortje

/, blog, News, Voeding nieuws/Liga fruitkick niet zo’n gezond tussendoortje

Er zijn veel producten in de supermarkt, vooral tussendoortjes, waarvan mensen aannemen dat ze gezond zijn. Een voorbeeld daarvan is de fruitkick van Liga. Veel mensen zien dit koekje als een verantwoord tussendoortje. Als je echter kijkt naar wat er nu precies in een fruitkick zit kun je je afvragen of het wel een echt gezonde keus is.

 

De consumentenorganisatie Foodwatch heeft eens ingezoomd op het product Fruitkick eXtra Framboos en aan de hand van de ingrediëntenlijst geconstateerd dat het product niet perse zo gezond is. De fruitvulling van het koekje bestaat namelijk voor het grootste deel uit glucosefructosestroop. Deze stroop is een alternatief voor suiker maar bevat evenveel kilocalorieën. In de vulling zit verder maar voor 6,7 % aan fruitachtige bestanddelen. In totaal is het fruitgehalte van een fruitkick ongeveer 1,8 gram. Ook staat er op de verpakking dat een fruikick 5 % van je dagelijks benodigde hoeveelheid voedingsvezel bevat. Echter zit er ook zogenaamde polydextrose in; geïsoleerde vezels die eigenlijk niet meetellen als echt vezels.

 

Al met al komt Foodwatch tot de conclusie dat de claims van Liga over de fruitvulling en de vezels niet waar zijn. Het is zeer zeker de vraag ook of de fruitkick wel als een gezond tussendoortje gezien kan worden. Er zit veel suiker in de koekjes; iets dat niet echt als gezond beschouwd kan worden. Misschien is het toch slimmer om het bij een appel of een boterham met gezond beleg te houden, in plaats van dit tussendoortje.

 

Bron: DieetenFitness.nl (2011, 21 april) Foodwatch: Liga Fruitkick meer risico’s dan framboos.[Web Log post] gelezen op   http://www.dieetenfitness.nl/2011/04/21/foodwatch-liga-fruitkick-meer-risico%E2%80%99s-dan-framboos/

 

 

Zie tip over tussendoortjes:

2013-11-18T13:30:46+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie