Maaltijdsalade met pasta, kip, kaas en pijnboompitjes
Ingredienten voor twee personen;
- 150 gram spiraalmacaroni
- 200 gram kipfilet
- 1 el olijf olie
- zout en peper
- 2-3 volle eetlepels rode pesto
- halve tl citroensap
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr kerstomaatjes
- 2 lente uitjes
- 40 gr pijnboompitjes
- 50 gr geraspte jonge kaas
- 1 el gesnipperde basilicum
Bereidingswijze:
- Kook de macaroni een beetje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snijd intussen de kipfilet in kleine stukjes.
Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de stukjes kip in circa 4 minuten rondom bruin en gaar.
Bestrooi ze met zout en peper en laat ze afkoelen. - Meng de pesto met de rest van de olie, het citroensap en de uitgeperste knoflookteentjes.
Laat de pasta goed uitlekken en roer het pestomengsel door de nog warme pasta.
Laat deze vervolgens afkoelen.
Snijd de schoongemaakte tomaatjes in stukken en de schoongemaakte lente-uitjes in kleine stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
Geef een reactie