Manieren om meer fruit en groenten toe te voegen aan je voedingspatroon

/, blog, Borstkanker, Darmkanker, Dieet, eetgewoontes verandering, Geen categorie, kanker, Longkanker, Nierkanker, Prostaatkanker, Voeding nieuws/Manieren om meer fruit en groenten toe te voegen aan je voedingspatroon

Er bestaan verschillende manieren om meer plantaardig voedsel te eten. Niet meer dan een derde van je maaltijd mag bestaan uit zuivelproducten, vis en vlees.

Houd in gedachten dat je niet geheel vegetarisch hoeft te gaan eten. In plaats daarvan kun je je aandacht beter richten op ‘hele’ voedingsmiddelen. Dit zijn voedingsmiddelen die zo min mogelijk zijn bewerkt, waardoor ze hun natuurlijke vorm vrijwel geheel behouden hebben. Wat net zo belangrijk is, is dat je het eten van bewerkt voedsel probeert te beperken tot een minimum of probeert te verminderen. In plaats van een glas appelsap te drinken, kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen een appel te eten. Je kunt ook kiezen voor een schaaltje met havermoutpap en rozijnen in plaats van een havermoutkoekje met rozijnen.

Facebook bericht voedingspatroon om kanker te voorkomen 12

Ontbijt: doe wat fruit, zaden en noten bij je suikerarme, volkoren ontbijtgranen (zoals havermoutpap).

Lunch: eet een grote salade met je lievelingsbonen of erwten of een andere combinatie van je lievelingsgroenten. Beleg je volkoren boterham altijd met sla en tomaat. Als bijgerecht kun je nog wat groenten nemen zoals wortels, zuurkool of fruit.

Tussendoortjes: vers fruit en groenten. Pak nog even een appel of banaan voordat je de deur uitstapt. Rauwe groenten zoals wortel, selderij, komkommer, yamboon en paprika zijn samen met een dip zoals hummus enorm lekker.

Avondeten: bij het avondeten kun je wat verse of bevroren groenten bij je favoriete pastasaus of rijstgerecht doen. Maak dit gerecht af met een gebakken aardappel met broccoli en yoghurt, gebakken groenten of een salsasaus. Vervang de romige pastasauzen door gebakken groenten of tomatensaus dat bereid is in gezonde olijfolie.

Nagerecht: neem als nagerecht fruit in plaats van een machtig toetje. Je kunt ook 1 blokje pure chocolade nemen.

2017-03-30T14:24:53+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie