Meer bewegen belangrijk bij het afvallen

/, Algemeen, blog, slide, Sport/Meer bewegen belangrijk bij het afvallen

Als je wilt afvallen is meer bewegen belangrijk. De norm voor bewegen is ook weer veranderd; eerst was het advies om minsten 30 minuten per dag te bewegen. Dat is nu echter veranderd in 60 minuten per dag. 

Meer bewegen helpt ook bij het volgen van een dieet. Je zult merken dat het afvallen sneller gaat als je er meer beweegt. Je gaat dan namelijk meer verbranden. Als je door het bewegen je spiermassa vergroot ben je helemaal in het voordeel. Spieren zijn namelijk de delen van het lichaam die het meest aan energie verbranden. De weefsels in spieren zijn de hele dag actief en verbranden dus ook heel dag een deel van je energie. Daarnaast zorgt bewegen voor een goede bloedsomloop en een verbetering van je longfunctie.

Er zijn veel mensen die bewegen niet leuk vinden. Maar dan hebben we het hier eigenlijk over lichaamsbeweging in de vorm van sporten. Oke, het kan zijn dat je sporten echt niet ziet zitten. Sommige mensen ervaren het ook als een geforceerde manier van bewegen. Probeer in dat geval bewegen op een andere manier in je dagelijks leven in te passen. Neem in elk gebouw waar je normaal met de lift zou gaan de trap. Pak minder de auto; ga in plaats daarvan vaker met de fiets of lopend naar je bestemming. Probeer in huis zware klussen te vinden die gedaan moeten worden. Dan ben je dubbel nuttig bezig.

We vergeten vaak dat we het in onze moderne maatschappij onszelf soms te gemakkelijk hebben gemaakt. Mensen van vroeger bewogen meer omdat zij in hun dagelijks leven meer activiteiten hadden die meer energie kosten. De meeste van ons zitten nu vaak heel de dag op hun kont op kantoor. Als er een ding niet goed voor je is, is het dat wel. De moderne mens is door al zijn technologie inactief geworden. Dit realiseren echter maar weinigen van ons. Sporten is steeds meer de enige vorm van lichaamsbeweging die sommige mensen nog krijgen. De mensen van ongeveer twee eeuwen geleden zouden zich een deuk hebben gelachen als ze zagen wat wij nu doen om lichaamsbeweging te krijgen. Helaas is dat nu de realiteit.

2013-11-18T13:30:46+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie