Het allergieseizoen staat weer voor de deur. Niesbuien, verstopte neus, tranende en jeukende ogen: de jaarlijkse terugkerende pollenallergie is een grote ellende voor veel mensen. Volgens een recent Amerikaans onderzoek wordt dit probleem door de klimaatverandering alleen maar erger.
Het onderzoek laat zien dat het aantal mensen dat lijdt aan pollenallergie (waarvan hooikoorts de bekendste is) de afgelopen tientallen jaren flink is toegenomen. In 1970 had één op de tien Amerikanen last van hooikoorts. Dertig jaar lager – in 2000 – waren dat inmiddels drie op de tien mensen.
Daarnaast duren hooikoortsklachten gemiddeld ieder jaar steeds langer. Het aantal ‘warmere’ dagen neemt jaarlijks toe en daarmee ook de kans op hooikoorts. Door warmere temperaturen wordt het niveau van stuifmeel in de lucht verhoogd, omdat volgens wetenschappers het groeiseizoen gemiddeld veel langer duurt. Deskundigen gaan er in het onderzoek daarom vanuit dat de klimaatverandering ervoor zorgt dat pollenallergie toeneemt.
Hoe is de situatie in Nederland?
Hoesten en proesten we dan ook meer in Nederland? Dat pollenallergie een groter probleem wordt, daarover horen we in ons land ook steeds meer geluiden. Hogere temperaturen veroorzaken een vervroeging van het bloeiseizoen en een toename van het aantal pollen in ons land, zo laat het KNMI weten. Omdat het seizoen ieder jaar weer langer duurt, vergeten veel mensen ook tijdig hun medicijnen in te nemen, zo is te lezen in dit artikel. Op die manier nemen de klachten bij mensen ook toe.
Hooikoorst? Volg de training https://interplein.nl/course/alles-over-hooikoorts/
Aangeboden door: https://www.vitaminesperpost.nl
Webshop op het gebied van vitamines en voedingssupplementen.
Geef een reactie