Met een gerust hart jouw producten kopen – Deel 2

/, Voeding nieuws/Met een gerust hart jouw producten kopen – Deel 2

Appels

Appels zijn volgens Pratt &Matt hews een superfood!  Marber prijst ze ook aan door te stellen dat appels weinig fructose bevatten en ook nog eens rijk zijn aan vitamine c, wat weer helpt bij ijzerabsorptie uit het voedsel.

 

Beschuit

Beschuit wordt door de meeste schrijvers afgeraden. Witteman en Bakker wijzen uit dat beschuit niet zo goed is omdat ze als basis tarwebloem hebben, dat fytinezuur bevat dat de mineralenopname remt.

 

Bloem

Bloem is volgens Witteman en Bakker ongezond omdat het weinig verzadigdheid geeft , je blijft  honger hebben. Bovendien zorgt het consumeren ervan voor stijging van bloedsuikerspiegel en bevat bloem geen vezels, vitaminen en mineralen.

 

Boter (margarine)

Boter schijnt volgens Müller niet gezond te zijn omdat het veel verzadigde vetzuren bevat en nauwelijks essentiële vetzuren. Bovendien bevat het veel ongezonde transvetzuren en cholesterol. Verburg schrijft  ook dat boter minder gezond is omdat het veel verzadigde verzuren bevat.

 

Broccoli

Broccoli is supergezond! Het bevat sulforafaan, een chemische stof dat je lichaam helpt om kanker te bestrijden. Als je de groente stoomt gaan er minder voedingsstoffen verloren. Ook in de soep is broccoli heel gezond, aldus Fullerton-Smith. Aansluitend stelt Marber dat broccoli ideaal is om kanker tegen te gaan!

 

Brood

Brood dat wit of bruin is, is niet goed volgens Witteman en Bakker. Hij raadt aan om beter te kiezen voor volkerenproducten, die zijn van het volle graan, zoals volkorenbrood of roggebrood. Meergranen en bruinbrood bevatten minder vezels dan volkoren.

 

Volkorenbrood bevat ook nog eens zo min mogelijk additieven. Aan wit/bruinbrood is meelverbeteraar, geur- en smaakstoffen toegevoegd. Müller raadt het consumeren van broodjes af omdat ze een hoge glycemische lading hebben. Ook hij wijst erop dat volkorenbrood een lage glycemsiche lading heeft .

 

Chocolade

Chocolade (melk en wit) is niet gezond omdat het een hoog gehalte aan vet en suiker bevat. Pure chocolade wordt echter wel aangeraden door De Jong, maar dient wel met mate te worden gebruikt. Fullerton-Smith wijst uit dat chocolade zorgt voor een goed gevoel, maar ertoe kan leiden dat je bloeddruk en cholesterolgehalte gaan stijgen.

 

Citroen

Citroenen zijn heel gezond omdat ze volgens Marber de mineraalabsorptie bevorderen. Witteman en Bakker  stemmen in over het feit dat citroenen gezond zijn, volgens hen omdat ze een sterk anti oxiderende werking hebben en er veel vitaminen in zitten.

 

Cornflakes

Cornflakes zijn niet goed omdat er teveel suiker in zit, aldus Witteman en Bakker.  Müller voegt daar aan toe dat cornflakes een hoge glycemische index bevatten

Healthy living.

Lees verder in ‘Met een gerust hart jouw producten kopen – Deel3’

De trainings-dvd gezonde voeding vult deze kennis aan met toepasbare oefeningen en voorbeelden. Bij aanschaf van deze haal je niet alleen meer kennis binnen over voeding, maar steun je de stichting met het maken van nieuwe dvd’s over gezondheid. De dvd kan je bestellen in onze shop!

2014-03-20T09:29:39+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie