Met een gerust hart jouw producten kopen – Deel 4

/, Voeding nieuws/Met een gerust hart jouw producten kopen – Deel 4

Gember

Gember is volgens de deskundigen een super product, dat is omdat het volgens Marber bioflavonoïden, vitamine B6, kalium, magnesium en fosfor bevat.

 

Thee

Verburg maakt duidelijk dat groene thee heel gezond is omdat het anti oxidanten bevat en flavonoïden. Daardoor vermindert thee het risico op kanker en beroertes. Het zorgt ervoor dat de huid gezond blijft  en zorgt voor gewichtsverlies doordat het een stimulerende invloed heeft  op het metabolisme. Pratt  & Matthews wijzen vervolgens uit dat groene thee de bloeddruk verlaagt en kanker voorkomt. Verder zou groene thee gezond zijn voor het hart.

 

Marber ten slotte, stelt dat groene thee rijk is aan anti oxidanten en weinig cafeïne bevat. Ook gemberthee is door Verburg als een uitstekend product bevonden omdat het ontstekingen onderdrukt.

 

Groente

Groente bevat volgens Fullerton-Smith veel vitamines, vezels  en anti oxidanten.  De anti

baby greens and tomatoes

oxidanten helpen schade in lichaamscellen te beperken. Ook Müller prijst groente aan wegens hun lage glycemsiche index. De Jong wijst ook op de anti oxidanten van groente en vitamines. Hij wijst broccoli aan als de beste groente die er is.

 

Haver

Pratt & Matthews stellen dat haver heel goed is wegens de cholesterolverlagende werking. Witteman en Bakker voegen daaraan toe dat haver goed is voor ons, het bevat vezels die goed zijn voor de darmen en het helpt ook om het cholesterolgehalte te normaliseren. Het heeft  tevens minder fytinezuur dan tarwezemelen. Marber wijst uit dat haver betaglucanen verlagen en cholestrol verlagend is. Fullerton- Smith prijst havermout aan omdat het een lage glycemische index bevat. Verburg stelt voor om vaak havermoutpap te eten wegens de vezels die darmperistaltiek stimuleren.

 

Honing

Honing heeft  naar bevinding van Marber bepaalde milde anti bactereriële kwaliteiten. Maar door honing blijven we zin in iets zoets houden, dus raadt hij aan om honing af en toe gebruiken. De Jong is het een met deze stelling, honing moet met mate gebruikt worden omdat het voor 80% uit suiker bestaat. Pratt & Matthews bevelen juist weer aan om honing te consumeren omdat het heel goed is en het de groei van bacteriën en virussen afremt.

 

IJs

Js zorgt wellicht op korte termijn voor een goed gevoel, maar kan ertoe leiden dat de bloeddruk en cholesterolgehalte gaan stijgen. Dit zijn belangrijke factoren voor  een hartaandoening en beroerte, aldus  Fullerton-Smith.

 

Kaas

Kaas is gezond,  maar moet met mate worden gebruikt volgens de deskundigen.  Verburg legt uit dat kaas goed is omdat het vitamine K2 bevat, die een gunstige invloed op hart- en bloedvaten heeft . Het bevat wel verzadigde vetzuren.

De Jong beveelt aan om kaas met mate te gebruiken omdat het voor een derde uit vet bestaat. Magere kazen als 20+ en 30+ zijn het gezondst. Witteman wijst uit dat kaas een bron van eiwit, B-vitamines, vitamine A en D en Calcium is. Het bevat echter ook veel zout en verzadigd vet. Het vetgehalte staat aangegeven, hoe hoger het getal, hoe vetter de kaas. Gebruik maximaal 40 gram per dag.

Healthy living.

Lees verder in ‘Met een gerust hart jouw producten kopen – Deel 5’

De trainings-dvd gezonde voeding vult deze kennis aan met toepasbare oefeningen en voorbeelden. Bij aanschaf van deze haal je niet alleen meer kennis binnen over voeding, maar steun je de stichting met het maken van nieuwe dvd’s over gezondheid. De dvd kan je bestellen in onze shop!

2014-03-20T09:33:59+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie