Met een gerust hart jouw producten kopen – Deel 5

/, Voeding nieuws/Met een gerust hart jouw producten kopen – Deel 5

Kaneel

Kaneel is geweldig voor mensen met diabetes. Bovendien remt kaneel bacteriën en schimmels af, aldus Pratt & Matthews. Marber prijst kaneel ook aan omdat het de insulinereceptoren gevoeliger  maakt.

 

Kibbeling & Lekkerbek

Deskundigen raden de visproducten kibbeling & lekkerbek sterk af. Volgens De Jong zit er veel vet in en bovendien is het korstje van witte bloem gemaakt.

 

Kip

Kip is gezond, vooral kipfilet die door De Jong als het gezondste soort vlees uitgeroepen is. Pratt  & Matthews prijzen kip ook aan omdat het gezond is.

Marber raadt kip zonder vel aan omdat het op die manier een vetarm gevogelte is dat anti oxidanten en eiwit biedt. Kalkoen bevat ook weinig vet en is een nuttige bron van voedingsstoffen. Verburg stelt ook voor om kip/witvlees te eten, het is gezonder dan rood vlees. Biologische kip wordt door deskundigen zelfs nog meer aangeraden dan gewone kip.

 

Knoflook

Gebruik knoflook vaak in maaltijden en salades. Het bevat bijna 100% actieve chemische verbindingen, waaronder krachtige anti oxidanten. Tevens heeft  het  antibiotsiche,  zwellingsverminderende, anti kanker-, ontstekingsremmende en virale eigenschapen. Het zorgt er ook voor dat het bloed beter gaat stromen, aldus Fullerton-Smith.

Verburg is ook heel positief over knoflook, het is licht toxisch waardoor vrije radicalen snel afb reken, bovendien verminderen ze de kans op kanker en hart- en vaatziekten. Witteman en Bakker voegen hieraan toe dat rauwe knoflook de bloeddruk en het cholesterolgehalte verlaagd. Het heeft  eveneens een anti bacteriële werking.

Pratt & Matthews menen vervolgens dat knoflook ervoor zorgt dat het cholesterolgehalte en de bloeddruk verlaagt. Het zorgt er ook voor dat de bloedplaatjes minder samenklonteren. Marber wijst ten slotte uit dat knoflook organosulfiden, vitamine B6, vitamine C, mangaan en selenium bevat.

 

Koekjes

De deskundigen zijn het erover eens dat koekjes heel ongezond zijn, ze hebben als basis tarwebloem en bevatten fytinezuur, die de mineralenopname remmen. Bovendien zit er veel suiker in koekjes, aldus Witteman en Bakker.

 

Koffie

Drink koffie met mate, maximaal 3 glazen per dag. Koffie vermindert namelijk de kans op alzheimer,  diabetes en hart- en vaatziekten. Nadeel aan koffie echter, is dat het hartritmestoornissen veroorzaakt en irritatie van maag- en darmslijmvlies, aldus Verberg. Fullerton-Smith wijst uit dat een kop koffie kop ongeveer 100 mg cafeïne bevat. In geringe mate zorgt cafeïne ervoor dat je alerter wordt. Tevens waarschuwt hij om koffie of thee bij de maaltijd te drinken omdat door de tannine die erin zit ervoor zorgt dat ijzer uit het voedsel minder wordt opgenomen.

Healthy living.

Lees verder in ‘Met een gerust hart jouw producten kopen – Deel 6’

De trainings-dvd gezonde voeding vult deze kennis aan met toepasbare oefeningen en voorbeelden. Bij aanschaf van deze haal je niet alleen meer kennis binnen over voeding, maar steun je de stichting met het maken van nieuwe dvd’s over gezondheid. De dvd kan je bestellen in onze shop!

2014-03-20T09:29:30+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie