Met een gerust hart jouw producten kopen – Deel 7

/, Voeding nieuws/Met een gerust hart jouw producten kopen – Deel 7

Noten

Noten zijn heel gezond, maar moeten met mate worden gegeten. Noten bevatten noix 2onverzadigde vetten volgens fullerton-Smith. De Jong raadt ook aan om noten met mate te gebruiken. Ze bestaan voor 80-90% uit onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten verlagen het cholesterolgehalte en verkleinen de kans op hart – en vaatziekten. Noten bevatten echter wel veel calorieën. Zonder zout of olie zijn noten het gezondst.

 

Witteman en Bakker wijzen ook uit dat noten rijk zijn aan gezonde onverzadigde vetten en het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Zij adviseren om dagelijks 25 gram te consumeren. Ongebrande noten zijn gezonder, gebrande noten zijn namelijk gefrituurd.

 

Verburg stelt ook dat noten uitstekende producten zijn, ze houden de hersenen gezond en zijn goed voor hart en bloedvaten. Pratt & Matthews voegen hieraan toe dat noten de gezondheid van het hart bevordert omdat het de neiging van het klonteren van het bloed vermindert. Ook zij raden aan om noten met mate te eten want het bevat veel calorieën. Noten een lage glycemische lading hebben volgens Müller.

 

Olijfolie

Olijfolie bevat onverzadigde vetten, wijst Fullerton-Smith uit. Marber wijst hier ook op en stelt verder dat het oliezuur een enkelvoudig onverzadigd vetzuur is, dat een rol speelt in het verlagen van cholesterol.

 

Verberg vindt dat olijfolie heel goed is omdat het mono- onverzadigde vetzuren bevat en fenolen. De Jong wijst uit dat olijfolie een van de gezondste oliesoorten is, het bevat namelijk veel anti oxidanten. Olijfolie vermindert naar vermelding van Pratt & Matthews het risico op kanker, het zorgt voor een lage bloeddruk en voor een betere gezondheid van hart en bloedvaten. Extra vergine olijfolie is de beste.

 

Ontbijtgranen (suikerrijk)

Ontbijtgranen zijn niet goed volgens alle deskundigen. Dat is omdat het suikerbommen zijn die insulinepieken veroorzaken. Verberg raad ze sterk af als ontbijt.

 

Paddenstoelen

Paddenstoelen zijn lekker en gezond, ze hebben naar vermelding van Marber en Verburg kanker bestrijdende eigenschappen.

 

Keerpunt hieraan is dat ze schimmels bevatten, daardoor zijn ze echter niet ideaal voor mensen met een opgeblazen gevoel of opgezette buik.

 

Pepermunt

Pepermunt is gezond en goed tegen gasvorming, aldus Witteman. Marber wijst uit dat pepermunt mogelijk milde kanker bestrijdende eigenschappen heeft . Pepermunt bevat vitamine C en mangaan.

 

Peterselie

Peterselie is heel goed voor ons, het bevat apigenine die bloedvatvorming rond een tumor afremt. Gebruik peterselie met een dressing van olijfolie, zo verhoogt het volgens Marber de absorptie van anti oxidanten.

 

Peulvruchten

Peulvruchten zijn geweldige voedingsmiddelen, ze zijn  goed tegen kanker, diabetes en zijn cholesterolverlagend,  aldus Pratt & Matthews. Verburg vindt ze gezond. Tevens stabiliseren ze de bloedsuikerspiegel.

Healthy living.

Lees verder in ‘Met een gerust hart jouw producten kopen – Deel 8’

De trainings-dvd gezonde voeding vult deze kennis aan met toepasbare oefeningen en voorbeelden. Bij aanschaf van deze haal je niet alleen meer kennis binnen over voeding, maar steun je de stichting met het maken van nieuwe dvd’s over gezondheid. De dvd kan je bestellen in onze shop!

 

2014-03-20T09:29:25+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie