Mindful+eten

/, blog/Mindful+eten

 

 

 

 

Met mindfulness ben ik al bekend. Dit pas ik toe in mijn dagelijks leven. Laatst viel mijn oog op de workshop ‘Mindful+eten voor professionals’. Zou dit een toegevoegde waarde kunnen zijn voor mijn praktijk?  Ik was erg nieuwsgierig dus ik ben het gaan ervaren. 

Een ervaring was het! Wat heb ik onder andere geleerd die dag? Dat er veel  automatisch en gedachteloos gegeten wordt. Er wordt te weinig van het eten genoten. Vaak wordt er te veel gegeten dan goed voor een mens is.  Dit is misschien wel herkenbaar voor je . Het dagelijks leven staat vol met (leuke) afspraken. Je hebt het druk. Hierdoor blijft er weinig tijd over voor het bereiden van de maaltijden. Vaak wordt er dan gekozen voor  kant en klaar, gemakkelijk en snel (gemakseten dus).  

Hoe brengt mindfulness hier dan verandering in? De sleutelwoorden zijn bewustwording en aandacht. Wat is de reden dat je eet?  Je leert de momenten herkennen wanneer je op de automatische piloot eet (zonder aandacht/gewoonte). Dit is heel verhelderend om te ontdekken. Je leert niet te streng voor jezelf te zijn. Boos of streng zijn op jezelf zorgt ervoor dat je in het negatieve blijft hangen. Dat maakt je alleen maar moe.

Voor mindfulness geldt, net als voor afvallen, heb geduld. Mindful eten is een manier van leven. Als je deze eenmaal te pakken hebt, dan wil je niets anders meer. Je zult zien, het brengt je veel moois. Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk dan eens op www.mindfull-eten.nl.

Het antwoord op mijn vraag of het een toegevoegde waarde is voor mijn praktijk is dus ja!  Mindful+eten heeft mij geïnspireerd. Ik hoop dat jij dat ook zo mag ervaren. 

Met vriendelijke groet,

Evenwichtig, de weg naar een gezond gewicht

Anniek van Baal (gewichtsconsulente)

2013-11-18T13:29:08+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie