Moet ik Afvallen? Dit zijn de signalen…

/, blog/Moet ik Afvallen? Dit zijn de signalen…

Elke dag zeggen duizenden mensen tegen zichzelf: “ik moet nu écht afvallen”.
Ben jij een van deze personen? De meeste mensen die dit tegen zichzelf zeggen, zullen daarna toch geen stappen ondernemen of de voornemens na een aantal dagen toch maar weer bewaren voor de toekomst. De vraag die je jezelf moet stellen is: “Moet ik daadwerkelijk afvallen?” In dit artikel is te lezen hoe je hier achter kan komen.

Een van de vele tekenen waaraan je kan zien dat je moet afvallen is als je overgewicht hebt. Veel mensen beseffen niet dat er een verschil is tussen een paar kilo’s te zwaar en daadwerkelijk overgewicht.Alhoewel gezondheidsspecialisten verschillende definities hebben wat betreft overgewicht, wordt vaak gezegd dat mensen die meer dan 15 kilo te zwaar zijn, daadwerkelijk last hebben van overgewicht. Wanneer je lijdt aan overgewicht is dit niet alleen slecht voor je uiterlijk, ook zal het je gezondheid aantasten.Overgewicht wordt gelinkt aan verschillende hartkwalen, suikerziektes en andere (mogelijk dodelijke) kwalen.

Een ander signaal dat je toch echt moet gaan werken aan je gewicht, is als je dit te horen krijgt. Of het nu je psychiater,dokter of een goede bekende is, het advies zal niet voor niks worden gegeven en is het overwegen waard. Helaas voelen veel mensen zich beledigd of schamen zich wanneer er dusdanige dingen gezegd worden. Wat je moet onthouden is dat wanneer deze dingen persoonlijk tegen je gezegd worden, de mensen om je heen zich zorgen maken over je uiterlijk of je gezondheid.

Wanneer je kleren je niet langer meer passen, is het ook tijd om na te gaan denken over eventuele manieren om af te vallen. Natuurlijk is het normaal om af en toe aan te komen en dat er verschillen zijn in je gewicht, maar als je kleren echt niet meer passen is het een teken dat je bent aangekomen. Wanneer je dan al ingrijpt en gaat sporten, ben je er redelijk op tijd bij en zullen de gevolgen beperkt blijven. Daarnaast moet je in je hoofd houden dat wanneer je genoeg afvalt, je weer kosten bespaart op het kopen van nieuwe kleding.

Er zijn veel simpele manieren om te werken aan je gewicht. Ga op je werk eens met de trap, of maak ’s avonds nadat je gezond hebt gegeten een flinke wandeling of ga even met je kinderen naar het park gaan. Wanneer je bij het wandelen direct last krijgt van je ademhaling, kan dit een teken zijn van overgewicht. Wanneer je hier doorzettingsvermogen toont en elke avond een wandeling maakt, zul je zien dat het beter gaat.

De bovenstaande tekens zijn slechts enkele signalen waardoor je over afslanken zou kunnen gaan nadenken. Wanneer je uiteindelijk hebt besloten om daadwerkelijk te gaan werken aan je gewicht. Lees dan op www.slimafvallen.nl verder en vind verschillende manieren/tips/hulpmiddelen om te werken aan je gewicht!

 

2013-11-18T13:36:48+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie