Nederlandse Norm Gezond Bewegen

/, Algemeen, blog, News, Sport, Tipvandedag/Nederlandse Norm Gezond Bewegen

Volgens de Nederlandse Norm voor gezond bewegen moeten wij allen gedurende vijf dagen van de week minimaal een half uur bewegen. Ze hebben deze norm vastgesteld om het risoco op chronische ziekten te verminderen. Hier gaat hierbij om ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

 

 

 

 

 

 

Voor mensen die niet alleen willen bewegen om de kans op ziekten te verminderen, maar om ook op gewicht te blijven, zullen ze meer moeten bewegen. Om op gewicht te blijven is het aan te raden 60 tot 90 minuten intensieve inspanning te leveren per dag.

Voor wat extra bewegen is het niet nodig om zwetend in de sportschool te verblijven. Denk eens aan de dagelijkse huishoudelijke taken zoals; tuinieren, afwassen, strijken, poetsen en dergelijke.

Voor mensen met kinderen; denk aan de uitstapjes die je met je kinderen kunt maken! Zwemmen, schaatsen, buiten spelen en dergelijke.

Gezellig met je vrienden of familie fietsen of een wandeling maken na het diner. Er zijn mogelijkheden genoeg om wat extra beweging te krijgen!

 

Bron: voedingscentrum, 2012

 

2013-11-18T13:29:21+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie