Nieuwe trendcijfers obesitas in de wereld

/, blog, News/Nieuwe trendcijfers obesitas in de wereld

Mensen in de ontwikkelde landen zijn nog steeds te dik. Er zijn meer mensen met overgewicht of obesitas dan ooit. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) op 21 februari publiceerde. De percentages obesitas (BMI >30) variëren enorm per land, van 4% in Japan en Korea tot 30% of meer in de Verenigde Staten en Mexico.

Er is wel een lichtpuntje. Nieuwe gegevens uit 10 landen laten zien dat het laatste decennium het percentage van mensen met obesitas minder snel of zelf niet meer stijgt in Engeland, Hongarije, Italië, Korea en Zwitserland. In Frankrijk en Spanje is het met slechts met 2-3% gestegen. In Canada, Ierland en de Verenigde Staten is het percentage met 4-5% toegenomen.

Het percentage obesitas bij kinderen is gestabiliseerd in Engeland, Frankrijk, Korea en de Verenigde Staten.

De gegevens laten ook zien dat ongelijkheid in sociaal-economische klasse nog steeds een rol speelt. Vrouwen met een lage opleiding en laag inkomen hebben 2 tot 3 keer meer kans op overgewicht dan vrouwen met een hoge opleiding. Voor mannen maakt een laag of hoog inkomen geen verschil.

Bron: OECD

2013-11-18T13:29:08+00:00

Over de auteur:

Geef een reactie