Nooit te laat om er iets aan te doen

/, blog, News, Voeding nieuws/Nooit te laat om er iets aan te doen

Het maakt niet uit hoe oud je bent; gezonder leven heeft sowieso een positief effect op je lichaam. Er wordt misschien door sommige mensen gedacht dat het vanwege hun leeftijd geen zin meer heeft om gezonder te gaan leven. Ze hebben het idee dat dit toch niet meer zal helpen omdat ze niet jong meer zijn en ze al veel jaren op een bepaalde manier geleefd hebben. Het tegendeel is echter waar. Volgens onderzoek in Engeland, gedaan aan de Royal Free en University College Medical School in Londen, heeft gezonder leven ook wel degelijk effect bij ouderen. Een gezondere leefstijl vermindert het risico op onder andere hartkwalen en suikerziekte aanzienlijk. Het heeft dus ook voor oudere mensen voordelen om gezonder te gaan leven.

De resultaten van het genoemde onderzoek zijn gepubliceerd in het Amerikaanse vaktijdschrift Journal of the American Geriatics Society.

Bron: www.nationaalgezondheidsplan.nl (2012) gelezen op http://www.nationaalgezondheidsplan.nl/b2b/nieuws/563/het-is-nooit-te-laat-gezonder-te-leven.html

2013-11-18T13:29:25+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie