- Je bent een groot deel van je leven in hypnose
Je krijgt continu suggesties uit je omgeving vanaf je geboorte die je voor waarheid aanneemt.
‘Dat kan je niet. Daar ben je niet goed in. Je leert het nooit. Dat hoort niet zo’. Vanaf je geboorte worden er allemaal zaadjes geplant in jouw lege tuintje die mooie bloempjes worden; de mooie suggesties tenminste, en onkruid; de negatieve suggesties.
Ouders zijn met hun beste intentie goede hypnotiseurs. Kleine kinderen zijn heel ontvankelijk voor goede suggesties en trouw aan hun ouders.
- Hypnose is een natuurlijke staat van zijn
Als je bewuste brein op een laag pitje staat kun je al gauw in een lichte staat van hypnose zijn: trance. Bijvoorbeeld als je auto rijdt, een goed boek leest, in een film opgaat. Ons krachtige onbewuste is eigenlijk de baas. Alles wat ons lichaam kan, doet ons onbewuste.
- Met hypnose krijg je goede suggesties
Als het programma dat op jouw systeem draait jou niet langer dient en je dat al jaren aan het herhalen bent op de automatische piloot, kan je dat vervangen door een nieuw programma door middel van hypnose. Een programma dat jou dient, jou ondersteunt en waar je blij van wordt.
- Met hypnose doorbreek je de automatische piloot patronen
95% van wat je doet, doe je op de automatische piloot. Zonder erbij na te denken. Ook als het slecht voor je is. Je brein is lui en repeteert gewoon wat je gisteren ook deed.
Je hoeft je niet af te vragen waarom je iets doet. Als je het antwoord weet kan je het nog niet veranderen met je bewuste brein. Anders had je dat allang gedaan. Daarom helpt praten niet. Je komt nooit bij de oorsprong die op onbewust niveau zit.
- Als dominosteentjes raakt het één het ander aan. Er blijft geen steen overeind.
Er is één gebeurtenis in het verleden waardoor jouw probleem (de emotie) is ontstaan. Daarna volgen er triggers uit de omgeving waardoor diezelfde emotie steeds aangeraakt wordt.
- Met hypnose verander je de betekenis die je hebt gegeven aan een (schokkende) ervaring.
Met hypnose ga je terug naar de oorsprong en verander je de betekenis die je hebt gegeven aan de ervaring waardoor de emotie verdwijnt.
Dit doe je door terug te zoeken op de tijdlijn met een hypnose-techniek, bijvoorbeeld de regressie-techniek.
- Door hypnose kan je niet meer bij het beperkende gevoel komen.
Je koppelt de emotie los van de ervaring waardoor de emotie niet meer getriggerd wordt door ervaringen die er op lijken. De emotie speelt geen hoofdrol meer. Je kunt niet meer bij die emotie komen.
Een tipje van de sluier opgelicht over de geheimen van hypnose. Heb je vragen of wil je reageren? Dat kan hieronder.
Mijn naam is Yvonne Thuijs, hypnotiseur, NLP coach en trainer. Ik werk in en met het krachtige onbewuste en kan daar prachtige veranderingen aanbrengen. Iemand kan stoppen met roken in 1 sessie. Vanzelf afvallen door de virtuele maagband. Van jarenlange trauma’s, depressies, onzekerheid en angsten afkomen. It’s magic!
Bronnen:
- https://www.brein-power.com/blog-ontdek-de-7-geheimen-die-je-moet-weten-over-hypnose
- https://www.brein-power.com/hypnotherapie-en-nlp
- https://www.brein-power.com/belemmeringen-doorbreken-met-hypnose
Uit het dagboek van mijn praktijk: ‘de suggesties die ik geef aan mijn brein’
Ik kan niets
“Ik heb het idee dat ik gewoon niets kan” zegt de jonge 15-jarige (ik noem haar) Elize. Ik zeg: “Hoe ben je hier gekomen?” “Met de fiets” zegt Elize. “O, dus je kunt wel fietsen!” zeg ik. “Ja tuurlijk” zegt ze. “Nou ja, omdat je zegt dat je het idee hebt dat je gewoon niets kan” zeg ik. “Je snapt wel wat ik bedoel” zegt Elize. “Nee, ik snap er niets van” zeg ik. “Ik zie een jong meisje dat hier op eigen kracht heen komt. Je kunt lopen, je kunt fietsen, je kunt lezen, je kunt zien, je kunt nadenken, je kunt praten..”
Ik ben zenuwachtig
“Alles mislukt gewoon altijd” zegt Elize. Ik zeg: “Echt alles? en echt altijd?” “Ehmm, nou ja, het voelt zo” zegt ze.
“En wat voel je dan precies?” vraag ik. “Als ik iets moet presteren dan word ik direct onzeker” zegt Elize. “En wat doe je dan?” vraag ik. “Wat bedoel je?” vraagt Elize. “Als je onzeker wordt.” zeg ik. “Dan heb ik zo’n zenuwachtig gevoel in mijn buik, een beetje trillerig” zegt Elize.
Hoe heb jij leren lopen?
“Had je dat ook toen je ging leren lopen? Toen je aan het oefenen was met vallen en opstaan?” vroeg ik. “Hè? Nee, dat denk ik niet” zegt Elize. “Dat is toch best apart” zeg ik. “Rechtop staan en Lopen is wel één van de meest moeilijke dingen die wij als mens moeten leren. Als wij als volwassenen nog moesten leren lopen ging de helft van ons kruipend door het leven omdat we allemaal ideeën in ons hoofd hebben gehaald: Dat we het niet kunnen, dat het niet gaat lukken, dat het te moeilijk is en dat er andere mensen ons misschien wel gaan uitlachen of belachelijk vinden.”
Geef een reactie