Overgewicht bij Nederlanders blijft toenemen

/, blog, Dieet/Overgewicht bij Nederlanders blijft toenemen

Ondanks de vele diëten die er op de markt zijn blijft de Nederlandse bevolking aankomen. Met alle gezondheidsproblemen van dien. Uit onderzoek blijkt dat het aantal mensen in Nederland met diabetes de komende jaren naar verwachting met 80%  zal stijgen. Naar schatting zullen 1,3 miljoen mensen in 2025 diabetes hebben. Een belangrijk deel van de forse stijging is toe te schrijven aan de groei van het aantal mensen met overgewicht en door te weinig beweging. De verwachting is dat door de vergrijzing van de bevolking én omdat mensen steeds langer leven, de komende jaren ook meer mensen onvermijdelijk diabetes krijgen.  Zorg ervoor dat jij niet tot deze groep behoort. De afgelopen jaren hebben de diëten vol met suikers en koolhydraten de overhand gehad. Wordt het niet tijd voor een totaal vernieuwde aanpak? Misschien is het eiwitdieet een geschikte methode voor jou!

Waarom een eiwitdieet

Erica Terpstra is het voorbeeld van wat je kunt bereiken met het eiwitdieet. Of je nu 5 of 50 kilo wilt afvallen met het eiwitdieet kun je snel een gezond gewicht bereiken. Steeds meer mensen zijn inmiddels overtuigd dat het afvallen met het eiwitdieet werkt.

Hoe werkt het eiwitdieet

Waarom mag je geen fruit eten? Uiteraard is fruit gezond, maar in fruit zit ook suiker. Bij het eiwitdieet mogen er geen koolhydraten gegeten worden.

Gewichtsbehoud

Is het eiwitdieet een wonderdieet? Nee, ook na het volgen van een eiwitdieet zul je in gewicht aankomen als je je levensstijl niet aanpast. Blijf daarom je gewicht in de gaten houden met HealthCoach. De stabilisatie is het belangrijkste van alles. Stap over op een voeding met weinig suikers, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en vermoeidheid, te hoge bloeddruk en hoofdpijnen tot het verleden zullen horen. Beweging is een essentiële factor bij het behouden van je streefgewicht en een goede gezondheid. Hoe is je eetgedrag? Eet je uit verveling of in stresssituaties? Dan ben jij misschien een emotie-eter.

Advies

Wanneer je onder behandeling bent van een arts of specialist is het raadzaam om hem/haar te informeren over het eiwitdieet. Wat moet je arts weten dat je het dieet volgt en wanneer mag je het eiwitdieet niet volgen. Het eiwitdieet brengt door het gewichtsverlies een verbetering van de gezondheid teweeg. Soms zullen mensen last krijgen van klachten zoals obstipatie. Wat je moet doen in zo’n situatie lees je bij het advies.

 

2013-11-18T13:27:30+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie