Overheerlijke gevulde paprika’s met stroganoffgehakt

Nodig voor 4 personen:

  • 4 rode paprika’s
  • 400 g tartaar
  • 1 zakje stroganoffkruiden
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 foliepak aardappelpartjes
  • 1 el paprikapoeder
  • zout en versgemalen peper

 

Bereiding:
Verhit oven op 175 °C. Bak in 1 el olie tartaar rul met uien. Voeg stroganoffkruiden, tomatenpuree en wijn toe en laat minuut sudderen. Snij kapjes van de paprika eraf en verwijder zaadjes. Snij onderkant bij zodat ze blijven staan. Vul paprika’s met gehakt en strooi kaas erover. Meng aardappelpartjes met olie, paprikapoeder, peper en zout en verdeel ze over het bakblik. Schuif bakblik met bakpapier in midden van oven en zet na 10 min paprika’s erbij. Laat paprika’s en aardappelen nog 20 min in oven.

Bereidingstijd: 40 minuten.

Tip: Lekker met knapperige sla en een paar drupjes witte wijnazijn

Voedingswaarde per persoon: 446 kcal, 31 g eiwit, 14 g vet (5 g verzadigd), 46 g koolhydraten, 10 g vezel


 

 

Zie tip over kilojoule:

Author: Stefan Rooyackers

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, blog, Recepten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *