Pak ziekteverzuim aan met 50 weken plan – met subsidies

/, Geen categorie, ziekteverzuim/Pak ziekteverzuim aan met 50 weken plan – met subsidies

0 weken gezonde werknemers

In 50 weken gezondere en fittere werknemers

Minister Assher van sociale zaken vindt dat de werkgevers actief moet zorgen  voor gezondere werknemers. Hiervoor heeft hij 22 miljoen euro aan subsidie beschikbaar gesteld. Je kunt als bedrijf maximaal 10.000 euro krijgen.

Stichting Gezondheid geeft momenteel 60% subsidie en maximaal 12.000 euro voor het implementeren van gezondheidstrainingen in uw organisatie. Opgeteld kan het project u dus zelf 2000 euro geld opleveren, naast gezondere werknemers.
Bekijk de volgende persberichten:
Persbericht op het Algemeen Dagblad
Persbericht op de telegraaf.nl
Persbericht op hart van Nederland

Hoe werkt het?

Stichting Gezondheid levert een gezondheidsacademie met 100 trainingen.
Alle medewerkers kunnen vanaf dag 1 alle trainingen inzien. Indien je last hebt van stress hoef je dus niet te wachten totdat de cursus stress aanbod komt.
Tevens start er iedere eerste dag van de maand een 50 weken programma. Gedurende 50 weken worden iedere week 2 trainingen in het zonnetje gezet. Tevens krijgen de gebruiken onder begeleiding van medewerkers van Stichting Gezondheid de gelegenheid via een form vragen te stellen.
Hier onderaan staat een voorbeeld van een “50 weken gezond” schema. De inhoud is afhankelijk van de maand (zodat een cursus over Griep in het najaar valt).
Kosten: Voor iedere training wordt 2 uur gerekend (voorbereiding en support). Totaal betaalt u 200 uur a 100 euro is 20.000 euro. De nota bevat urenspecificaties, hetgeen nodig is voor de subsidie aanvraag.

Subsidies

1. Minister Assher betaalt u 10.000 euro terug, mits u tijdig en correct uw aanvraag indient. U dient op 15 oktober de aanvraag in te dienen. Hiervoor heeft u drie weken
Hier een citaat uit de richtlijnen van de subsidie aanvraag

” …bevorderen gezonde leefstijl en de preventie van werkstress (aanpak werkdruk, agressie en geweld, en ongewenst gedrag waaronder pesten). De bevordering van een gezonde leefstijl is als thema opgenomen omdat een werkgever actieve betrokkenheid mag verwachten van zijn werknemers bij het werken aan hun duurzame inzet. Een inventarisatie kan facetten van de persoonlijke leefstijl van medewerkers in beeld brengen. Een verbetering in leefstijl kan leiden tot lager ziekteverzuim, meer voldoening, hogere motivatie en minder verloop van werknemers.
Het bevorderen van een leercultuur voor werknemers.. ”

Garantie: Stichting Gezondheid staat voor 50% garant dat u de subsidie krijgt. Dus wanneer u deze aanvraagt en deze afgewezen zou worden (hetgeen niet te verwachten is) dan ontvangt u 5000 euro van Stichting Gezondheid.

2. Stichting Gezondheid
Stichting Gezondheid subsidieert maximaal 60% van de aanschafprijs voor het promoten en implementeren van de gezondheidstrainingen. Na 1 september, tot 31 december wordt dit verlaagd naar 30%.  Daarna vervalt deze subsidie.

Reken voorbeeld
U schaft voor 1 september het programma “50 gezonde weken” aan.
Kosten: 20.000 euro ex BTW (mag verrekend worden met de nota die u aan de stichting stuurt)
Subsidie ministerie: 10.000 euro
Subsidie Stichting Gezondheid 12.000 euro. (U stuurt een nota naar de stichting)
Resultaat: + 2000 euro + alle gezondheidstrainingen.

Vraag nu aan via info@stichtinggezondheid.nl of via het contactformulier

50 gezonde weken
1. Al uw medewerkers krijgen 1 jaar toegang tot alle gezondheidstrainingen. Deze trainingen zijn te vinden op http://www.interplein.nl rubriek gezondheid

2. Iedere week worden er twee trainingen in het zonnetje gezet. De medewerkers die zich hebben opgeven krijg een e-mail met informatie en een link naar een discussieplatform. Hierop kunnen ze vragen stellen, maar ook zelf met aanvullende tips komen of een levensverhaal delen.

Het 50 weken programma zal iedere maand van samenstelling veranderen. Bovendien kunnen bedrijven in overleg met stichting gezondheid hiervan afwijken.
Hier een voorbeeld van een 50 weken programma waar iedere week 2 trainingen uitgelicht worden.

1.       AfvallenMeditatie
2.       Gezonde VoedingMindfulness
3.       Burn-outNLP
4.       CommunicatieGeboorte en Zwangerschap