Passie onder de vruchten

/, Voeding nieuws/Passie onder de vruchten

De passievrucht

Een zurige smaak, rijk aan vitamines A en C, vruchtvlees en pitjes Passievrucht_433x395die eetbaar zijn… Dan hebben we het natuurlijk over de passievrucht.

Deze tropische vrucht met dan wel een gladde of gerimplede huid, afhankelijk van de rijpheid, is in Nederland ook te verkrijgen. Wanneer de vrucht beetje rimpelig is, is deze nog niet helemaal rijp.

Alleen zijn de nederlanders niet allemaal op hoogte van de mate van gezondheid van deze sappige vrucht.

Gezonde passie?

Jazeker, de vrucht is zeker gezond voor je. Uit onderzoek is gebleken dat deze vrucht helpt om zowel je bloeddruk als je cholesterol te verlagen. Ook is het bekend dat het de groei van kankercellen vertraagt. De pitjes van de vrucht zijn goed voor de stoelgang, hart- en bloedvaten en zijn rijk aan antioxidanten, vezels, ijzer en zink. Dit komt allemaal ten goede aan jou spieren, ogen, huid en stoelgang

Voor mensen die gewicht willen verliezen is de passievrucht ook een hele goede optie om te eten, omdat het relatief weinig calorieën bevat en lekker van smaak is.

Ook zijn passievruchten lekker in combinatie met yoghurt, bosbessen, grapefruit en sinaasappels.  Als je ze los wilt eten, denk dan als volgt, hoe lelijker die eruit ziet, hoe lekker die zal smaken!

freedom

 

2015-03-27T11:35:54+01:00

Over de auteur:

2 Reacties

  1. s.j.buijsman 8 juli, 2015 om 15:33 - Antwoorden

    Ik ben 82 jaar de mensen geven 66 en ik eet al 20 jaar passie vruchten en verschrompel kan je ze ook eten het lekers is uit de koelkast lekker fris

  2. Dieneke 6 augustus, 2017 om 12:03 - Antwoorden

    Ik heb een passiebloem in de tuin en hij geeft vruchten, zijn goed te eten, hebben deze ook een gezond effect ?

Geef een reactie