Onderstaand vindt u een heerlijk recept, het is tevens gemakkelijk te bereiden en ook de ‘moeilijke’ eter kan het vaak waarderen!
Zo hoeft u niet perse afzonderlijk voor het gezin, verscheidene gerechten te bereiden en kunt u ook gewoon op uw calorieën letten.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 bakje kers-tomaatjes
250 gram pasta
3 eetlepels olijfolie
2 blikjes tonijn in olie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepels suiker
2 eetlepels oregano
2 teentjes knoflook
1 zakje basilicum
2 rode uien
1 blik tomatenstukjes
Bereiding:
Halveer de kers-tomaatjes en meng deze met 1 eetlepel olie, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 teen geperste knoflook, zout, peper en oregano. Leg deze op bakpapier met de snijkant naar boven en zet de kers-tomaatjes een uur in oven op 125 ºC.
Snij 1 paprika in 8/12 stukken en leg deze erbij.
Prepareer de ui (snij deze klein). Voeg tomatenstukjes en 1 eetlepel balsamico toe en laat dit 10 minuten sudderen. Kook vervolgens de pasta gaar. Snij de overige paprika in stukken en voeg deze met de brokjes tonijn toe aan de dressing.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Doe tot slot de kerstomaatjes bij de pasta, meng deze met de saus.
Voedingswaarde per persoon: 480 kcal, 34 g eiwit, 15 g vet (2 g verzadigd), 54 g koolhydraten, 5 g vezel.
Geef een reactie