Posteleinsalade met linzen

Ingrediënten
1 sjalotje
2 eetlepels azijn
2 theelepels mosterd
2 eetlepels olie
1 blik linzen (ca. 300 gram uitlekgewicht)
1 gegrilde paprika (pot)
250 gram postelein
100 gram kerstomaatjes
Recept info
2 personen
0-15 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vegetarisch hoofdgerecht
Eenpansgerecht
Bereiding
  1. Maak het sjalotje schoon en snijd het heel fijn.
  2. Maak een dressing van de azijn, de mosterd, de olie, het sjalotje en wat peper.
  3. Laat de linzen uitlekken.
  4. Snijd de paprika in smalle repen.
  5. Was de postelein en laat de groente goed uitlekken.
  6. Was de tomaatjes en halveer ze.
  7. Meng alles door elkaar.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig…
4 sneden volkorenbrood
Voedingswaarden per persoon
Recept Menu
Energie 285 kcal 450 kcal
Eiwit 15 gram 25 gram
Koolhydraten 25 gram 50 gram
Vet 10 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 20 gram

Author: Stefan Rooyackers

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, blog, Recepten, Voeding nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *