Posteleinsalade met linzen

/, blog, Recepten, Voeding nieuws/Posteleinsalade met linzen
Ingrediënten
1 sjalotje
2 eetlepels azijn
2 theelepels mosterd
2 eetlepels olie
1 blik linzen (ca. 300 gram uitlekgewicht)
1 gegrilde paprika (pot)
250 gram postelein
100 gram kerstomaatjes
Recept info
2 personen
0-15 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vegetarisch hoofdgerecht
Eenpansgerecht
Bereiding
  1. Maak het sjalotje schoon en snijd het heel fijn.
  2. Maak een dressing van de azijn, de mosterd, de olie, het sjalotje en wat peper.
  3. Laat de linzen uitlekken.
  4. Snijd de paprika in smalle repen.
  5. Was de postelein en laat de groente goed uitlekken.
  6. Was de tomaatjes en halveer ze.
  7. Meng alles door elkaar.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig…
4 sneden volkorenbrood
Voedingswaarden per persoon
ReceptMenu
Energie285 kcal450 kcal
Eiwit15 gram25 gram
Koolhydraten25 gram50 gram
Vet10 gram15 gram
Verzadigd vet2 gram2 gram
Vezels15 gram20 gram
2013-11-18T13:27:39+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie