Progenion PR-950UV luchtreiniger + cursus Astma

//Progenion PR-950UV luchtreiniger + cursus Astma

Progenion PR-950UV luchtreiniger + cursus Astma

Progenion PR-950UV luchtreiniger + cursus Astma

Van €279,00 voor €189,95 incl. verzendkosten

Progenion PR-950UV luchtreiniger met cursus Astma

Progenion PR-950UV luchtreiniger met cursus Astma

Astma is een ontsteking van de longen. Dit betekent dat er altijd kleine ontstekingen zijn in de longen. Dit kan veel klachten veroorzaken. Met de Progenion PR-950UV luchtreiniger wordt de lucht continu en onhoorbaar gezuiverd, waardoor je de gehele dag met een zuivere lucht kunt ademhalen.

 

Productbeschrijving

De PR-950UV is één van de meest innovatieve luchtreinigers uit het assortiment van Progenion. Deze veelzijdige luchtreiniger zuivert de lucht optimaal via een combinatie van geavanceerde luchtreinigingstechnieken die ook worden gebruikt in ziekenhuizen en de ruimtevaart. De PR-950UV combineert modern design met een effectieve werking. In vijf stappen kan van fluisterstil naar intensief worden geschakeld. In de ultrastille stand wordt de lucht continu en bijna onhoorbaar gezuiverd. In de hoogste stand worden verontreinigingen zoals in de lucht zwevende deeltjes, sigarettenrook en geurtjes snel en effectief verwijdert.

PR-950UV: de oplossing voor geur en (fijn)stof
De lucht in gebouwen bevat stoffen en deeltjes die u liever kwijt dan rijk bent..
Roken en stoken leiden tot tabakslucht en roetdeeltjes in de ruimte. Huisdieren zijn een bron van huidschilfers, haren en veren. Bloeiende bomen en planten zijn verantwoordelijk voor pollen in de lucht.
Verontreinigde lucht kan aanleiding zijn voor hoofdpijn, allergieën als hooikoorts, verkoudheid, irritatie aan de luchtwegen, en geuroverlast. De PR-950UV zuivert de lucht in woningen en bedrijven van deze verontreinigingen.

Uitstekende luchtzuivering
De PR-950UV zuivert lucht via een serie van filters en technieken. (zie afbeelding). Lucht passeert achtereenvolgens een voorfilter, het True HEPA-filter, het koolstoffilter, een UVC-lamp en een ionisator. De combinatie van technieken verwijdert de uiteenlopende soorten van verontreiniging uit de lucht. De PR-950UV is voorzien van een axiale ventilator die garant staat voor een lange levensduur en laag geluidniveau. De verschillende zuiveringsstappen (zie afbeelding) zijn hierna beschreven.

PR 950UV

PR 950UV

 1. Voorfilter
  De lucht wordt aangezogen door een axiale ventilator en passeert als eerste het voorfilter. Het voorfilter verwijdert de grovere zwevende delen zoals zichtbare stofdeeltjes en huidschilvers en haren en veertjes van dieren uit de aangezogen lucht. Deze eerste filtering garandeert ook de goede werking en lange levensduur van het HEPA-filter. Het voorfilter is eenvoudig te reinigen om de werking optimaal te houden.

2 True HEPA-filter
Vervolgens passeert de lucht het True HEPA-filter. Dit filter verwijdert microdeeltjes en fijnstofdeeltjes tot 0,3 micron (µm). Stuifmeel (pollen) en aan stof gebonden bacteriën en virussen worden in de vezels van het filter gevangen. Het in de PR-950UV toegepaste HEPA-filter voldoet aan de steeds strengere eisen voor luchtkwaliteit in high tech toepassingen zoals lucht- en ruimtevaart, farmaceutische industrie, operatiezalen en quarantaineafdelingen in ziekenhuizen. Bij allergische reacties op allergenen als huisstof, pollen, huisdieren bieden HEPA-filters een afdoende oplossing. Een HEPA filters vangt ook de fijnstof op, waar we steeds meer aan blootgesteld worden.

 1. Koolstoffilter
  Het koolstoffilter is geïntegreerd in het HEPA-filter. De actieve koolstof in het koolstoffilter is speciaal geschikt voor het wegnemen van geurtjes, rook en gassen. In het filter worden de vluchtige organische stoffen die geurtjes veroorzaken afgebroken en omgezet zodat de geurtjes verdwijnen. Het koolstoffilter maakt deze luchtreiniger zeer geschikt voor ruimtes waarin wordt gerookt of gekookt of waar sterk ruikende producten worden gebruikt zoals beautysalons en nagelstudio’s.
 2. UVC-lamp
  Met de UVC-lamp wordt de lucht zeer doeltreffend gedesinfecteerd. De UVC-straling van de lamp beschadigt micro-organismen. UV-straling maakt bacteriën en virussen vrijwel direct onschadelijk. Bij structureel gebruik van de PR-950UV-luchtreiniger worden ook schimmels, gisten en huisstofmijt die in de lucht aanwezig zijn geëlimineerd .

5 Ionisator (100% ozonvrij)
In de laatste zuiveringsstap zuivert de ionisator de lucht van de laatste verontreinigende deeltjes. De ionisator ioniseert moleculen waardoor negatief geladen elektronen ontstaan. Deze elektronen worden de ruimte ingeblazen waar ze zich verbinden aan stof, ziektekiemen en bacteriën. Deze deeltjes vallen vervolgens op de grond en kunnen met een stofzuiger met HEPA-filter eenvoudig worden opgezogen. De ionisator van de PR-950UV is 100% ozonvrij.

Bedieningsgemak
De PR-950UV is eenvoudig te bedienen. Via een digitaal display is in één oogopslag te zien welke functies zijn ingeschakeld. Het apparaat bevat een UV-indicator in de vorm van een oplichtende cirkel aan de voorzijde. Indicatorlampjes op het display geven aan wanneer het HEPA-filter of de UV-lamp vervangen moeten worden. Het vervangen van deze onderdelen gaat snel en eenvoudig.

De PR-950UV is voorzien van een timer waarmee de duur van luchtzuivering – tot acht uur lang – kan worden ingesteld. Na de ingestelde periode slaat het apparaat af.

Toepassingen
De PR-950UV is uitermate geschikt voor toepassing in
Woningen: Woonkamers en slaapkamers (ultrastille werking), zeker als hier dieren leven
Kantoren: printerruimte, rookruimte, vergaderzalen maar ook werkplekken en ontvangstruimte.
Dierverblijven/broedruimtes, praktijkruimtes en nagelstudio’s

Specificaties:

Merk Progenion
Model: PR-950UV
Geschikt voor maximaal 80 m²
5 Standen ventilator (stand 1 is super stil)
CADR: Maximaal: 125 (Rooklucht)
Actief koolstoffilter Actief koolstoffilter (Klik hier voor meer info over aktieve koolstof)
Ionisator met 6.000.000 cm³ (Klik hier voor meer info over het ioniseren)
TRUE HEPA-filter
HEPA-Monitor
Ozonvrij
Energieverbruik: Min 17W – Max 48 W
Ventilator capaciteit 240m³/ h
Timer 8 uur
Afmeting 24 x 17,8 x 70 CM
2 jaar garantie

Wanneer je de filter moet vervangen is afhankelijk van de omstandigheden. Wanneer je vogels hebt en stevig rookt, is om de 3 maanden het advies. Anders is om de 6 maanden aan te raden. De filters zijn niet duur en kunnen hier besteld worden.

Cursus Astma, kosten €97,95
Duur training:  1 uur

Tijd om de cursus te kunnen inzien: 12 maanden
Alle trainingen zijn in het Nederlands
De trainingen komen met bonusmateriaal. Dit zijn Engelstalige cursussen en nuttige e-books met meer informatie.

 

 

Waarom?

 • Leer meer over Astma
 • Doe je examen? Goed voor op je CV
 • Cursus is in het Nederlands
 • Online cursus dus studietijd zelf in te delen
 • Duidelijke begeleiding
 • De docent (Stephan Rooijackers) is erkend door de overheid met een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs inschrijving
 • Optioneel: examen en certificaat
 • Stichting Gezondheid is een non-profit organisatie die mensen helpt gezonder te leven

 

2016-04-01T11:55:29+00:00

Over de auteur:

Geef een reactie