Pyramide Gezonde Voeding

pyramide gezonde voeding

piramide gezonde voeding

De theorie achter deze piramide is al volgt: hoe hoger de frequentie of trilling van voedsel, hoe meer levenskracht dit bevat, en dus hoe gezonder het voor je is. Junkfood bevat geen vitale energie, en staat daarom laag in deze piramide. Superfood en algen staan daarentegen hoog in de piramide, omdat deze zeer gezond zijn en boordevol levenskracht zitten. Heliotherapie, ofwel blootstelling aan zonlicht, is essentieel om je vitaal en levenslustig te voelen. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat blootstelling aan zonlicht beter helpt tegen depressie dan reguliere medicatie. Dus: probeer vooral van de bovenste lagen van deze piramide binnen te krijgen en vermijd gebruik van producten uit de onderste laag zoveel mogelijk als je je langer gezond, vitaal & gelukkig wilt voelen.

Pyramide Super Voeding

Pyramide Super Voeding

Meer informatie over Rawfood en Superfood, kijk op:

http://interplein.nl/course/voeding-raw-food-en-superfood/

2016-03-04T11:25:40+01:00

Over de auteur:

2 Reacties

 1. Dennis 16 maart, 2016 om 14:02 - Antwoorden

  Wat is de wetenschappelijke onderbouwing voor de frequentie of trilling van voedsel ?!
  Als je bijvoorbeeld eieren onder de dierlijk afval plaatst en met lage trilling afwijst, lijkt mij dit vanuit wetenschappelijk perspectief behoorlijk onzin. En bovenin staat dan opeens ‘pure chocola’ ; hier zou je maar eens de voedingswaarde moeten bestuderen, meer dan 20-30 g per dag is algemeen gesproken niet aan te bevelen omdat het vol met verzadigde vetzuren zit.
  Het is en blijft relatief en het is lastig om generaliserende uitspraken over voedsel te maken. De oude wijsheid ‘eet vers en met veel kleuren’ is en blijft de beste richtsnoer. Alles andere zou je persoonlijk met een voedingsdeskundige moeten bespreken. Puur omdat de walvis een zoogdier is en prima van fytoplankton leeft, betekent dit niet dat hetzelfde voor de mens geldt

 2. djvlad 18 maart, 2016 om 15:06 - Antwoorden

  idd Dennis, eieren hoort veel hoger te staan, eieren zijn juist erg goed voor je lichaam, er zitten veel vitamines, mineralen en bezitten uitstekende voedingsstoffen!
  over pure chocolade heb je het mis, pure chocolade doet wonderen voor je bloedvaten, pure chocolade zorgt voor een goede doorstroming v.d. bloedvaten en is nog gezond ook!

Geef een reactie