QUIZ Lichaamsbouw

/, quiz/QUIZ Lichaamsbouw

Bij elke vraag heb je de keuze uit de drie verschillende lichaamstypen: de ectomorf, ofwel lichte lichaamsbouw; de mesomorf, ofwel atletische lichaamsbouw; en de endomorf, ofwel zware lichaamsbouw.

De antwoorden op de vragen staan onderaan de pagina. Veel succes!

Vraag 1: Kenianen staan bekend als goede marathonlopers. Marathonlopen vereist veel uithoudingsvermogen en een relatief laag gewicht. De beoefening ervan valt onder die van de duursporten. Welk lichaamstype zie je vaak terug bij duursporters, zoals marathonlopers?

Vraag 2: Jamaicanen staan juist bekend als uitmuntende sprinters; Usain Bolt staat bijvoorbeeld bekend als een uitmuntende sprinter en is tegenwoordig wereldrecordhouder op de 100 meter. Als sprinter vraag je in korte tijd erg veel van je spieren. Zij moeten ervoor zorgen dat er vooral aan het begin een grote hoeveelheid energie vrij komt. Bij wat voor lichaamstype zijn Bolt en vele andere sprinters dus het meest gebaat?

Vraag 3: Als het op pure kracht aankomt dan is er maar 1 lichaamstype wat de andere
twee sterk domineert. Denk bijvoorbeeld eens terug aan de krachtwedstrijden die vroeger op televisie werden uitgezonden zoals “De sterkste man van Nederland.” Welk lichaamstype geeft je de kracht om een vrachtwagen mee te trekken of loodzware gewichten te heffen?

 

Screenshot

Antwoord vraag 1:
Het antwoord moet ectomorf zijn. Marathonlopers op topniveau zijn vaak slank van postuur en hebben een lichte lichaamsbouw. Een ectomorf weegt relatief gezien daardoor minder dan de twee andere lichaamstypen en hoeft dus minder gewicht mee te dragen.
Zoals je inmiddels weet, leent deze bouw zich daarom uitstekend voor de duursporten.

Antwoord vraag 2:
Het antwoord is een mesomorf lichaamstype. Een athletische bouw en sterk ontwikkelde spieren lenen zich hier uitstekend voor. Er wordt immers veel van je spieren gevraagd.

Antwoord vraag 3:
Dat kan alleen de endomorfisch gebouwde mens. Deze krachtige mensen hebben een zware beenderstructuur met gewichtige, brede spieren die zich uitstekend lenen voor zware klussen en sporten.

 

Deze quiz is onderdeel van de cursus afvallen. Lijkt het je leuk om de gehele DVD te zien? Bekijk dan hoe je dit kunt op de pagina van afvallen door erop de klikken!

2015-04-10T11:34:18+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie