Rode kleur als truc om minder te eten

/, blog/Rode kleur als truc om minder te eten

Als je jezelf om tuin wilt leiden om minder te eten is het gebruiken van rood servies een goed idee. Voor het tijdschrift Appetite hebben onderzoekers onderzoek gedaan naar het effect van deze kleur op je eetlust. Een voorbeeld; de onderzoekers lieten mannelijke studenten thee drinken uit theekopjes met een blauw of rood etiket. Het bleek dat studenten met een kopje met een rood etiket 44% minder thee dronken dan degenen met een blauw etiket. Later werden 109 proefpersonen gevraagd krakelingen te eten van een wit, rood of blauw bordje. Van het rode bordje aten de proefpersonen minder krakelingen.

De onderzoekers denken dat dit effect er is omdat rood door ons nog altijd geassocieerd wordt met gevaar en verboden (stoptekens zijn niet voor niets rood). Het is dus misschien een idee om rood servies aan te schaffen om te zorgen dat je minder eet.

Bron: Gezondheidsnet (2012, 16 januari) Van een rood bord eet je minder [Web Log post] gelezen op http://www.nu.nl/gezondheid/2716121/van-rood-bord-eet-minder.html

2013-11-18T13:29:20+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie