Ingrediënten
1 groene paprika
1 ui (rood of wit)
½ courgette
200 gram kipfilet
2 eetlepels olie
½ eetlepel tandoorikruiden
Citroensap
50 gram gemengde sla
4 eetlepels magere (Griekse) yoghurt
– Voor twee personen
– Bereidingstijd: 15-30 minuten
– Eenpansgerecht
– Caloriearm gerecht
Voedingswaarde per persoon
Energie – 250 kcal
Eiwit – 25 gram
Koolhydraten – 7 gram
Vet – 10 gram
Verzadigd vet – 2 gram
Vezels – 3 gram
Bereidingswijze
1. Was de groenten
2. Snijd de paprika en courgette in blokjes en de ui in snippers
3. Snijd de kipfilet in dunne plakken.
4. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de kip met tandoorikruiden in 5 minuten gaar
5. Haal de kip uit de pan en laat hem afkolen
6. Verwarm 1 eetlepel olie in de pan en roerbak hierin de groenten gaar (enkele
minuten).
7. Meng wat citroensap door de groenten en laat het afkoelen.
8. Meng de yoghurt door de kip, daarna op smaak brengen met een klein beetje zout.
9. Meng de groenten met de sla en schep de kip er boven op.
Eet smakelijk!
(Bron: www.voedingscentrum.nl)
Geef een reactie