Samen afvallen

/, Algemeen, blog/Samen afvallen

Meer kans om te slagen
Uit onderzoek blijkt dat het erg effectief werkt om samen af te vallen. Het kan tot 50 procent meer resultaat opleveren wanneer iemand steun zoekt bij een ander.

Manieren om samen af te slanken
Je kan denken aan een goede vriendin, buurvrouw of een familielid. Je staat er niet alleen voor en je kunt elkaar zo gemotiveerd houden. Je kan bijvoorbeeld ook samen gaan sporten waardoor je waarschijnlijk niet snel afzegt. 

Een ander idee is het internet, er zijn namelijk ondertussen erg veel forums over afvallen. Zo kan je mensen ontmoeten en tips uitwisselen.

Ook kan je naar bepaalde hulpgroepen gaan zoals Weight Watchers. Hier krijg je begeleiding in voeding, maar ook psychologische begeleiding door groepstherapie.

‘Afvalbuddy’
Het sterke aan een afvalbuddy of een groep afvalbuddy’s is dat je elkaar kunt steunen, motiveren, ervaringen kunt delen, tips en ideeën kunt uitwisselen. Dit maakt je sterker en je trekt elkaar als het ware omhoog. Je kunt waarschijnlijk ook opener en beter praten over je ervaringen omdat er iemand is die precies het zelfde meemaakt, hierdoor is de kans op wederzijds begrip natuurlijk erg groot.

2013-11-18T13:29:20+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie