Snoepen om overgewicht te voorkomen?!

/, blog/Snoepen om overgewicht te voorkomen?!

Alhoewel je overal hoort en leest dat snoepen niet goed voor je is en kan bijdragen aan overgewicht. Is er nu een onderzoek uitgevoerd aan de Louisiane State University dat goed nieuws brengt voor veel snoepers. Het eten van snoep zou er namelijk voor kunnen zorgen dat kinderen minder dik worden.

Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 11.000 kinderen tussen de 2 en 18 jaar, in de periode van 1999 en 2004. Uit de resultaten bleek dat jonge kinderen die snoep aten 22% minder kans hadden op overgewicht, dan hun leeftijdsgenootjes die het zonder deze lekkernijen moesten doen. Bij de oudere jeugd was het verschil 26%.
Daarnaast werd bij alle snoepende kinderen een lager niveau van het C-reactief proteïne aangetroffen. Hogere niveaus van dit eiwit staan in verband met een verhoogd risico op hartaandoeningen en andere chronische ziekte
Discipline
Volgens de onderzoekers ontwikkelen kinderen die eten en snoep van jongs af aan in verantwoorde porties krijgen, een bepaalde mate van discipline. Vooral als kinderen snoep verbinden aan speciale gelegenheden zijn ze zich meer bewust van hun eetgewoonten en ook beter in staat om een balans te vinden in hun calorie-inname.
De resultaten van het onderzoek laten zien dat jongeren die snoep consumeren minder kans hebben op het ontwikkelen van overgewicht of obesitas. Dit onderzoek is echter geen uitnodiging tot overmatige inname van zoetigheid.”, vertelt hoofdonderzoeker Carol O’Neil.
“Het is niet de bedoeling dat snoep een hoofdrol gaat spelen in het voedingspatroon. Het is een traktatie, waar kinderen in mate van moeten genieten.”

2013-11-18T13:36:46+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie