Spijt van je tattoo? Welke opties heb je?

//Spijt van je tattoo? Welke opties heb je?

Het aantal mensen met een tatoeage is de laatste jaren explosief gestegen. Hiermee groeit ook het aantal mensen met spijt van die tatoeage rap. Naar schatting krijgt 80 procent van de mensen met een tatoeage daar ooit spijt van. Dit percentage lijkt misschien hoog maar denk maar eens aan al die mensen met een tribal of ‘tramp stamp’. Ooit in een opwelling gezet maar anno 2018 willen de meesten er het liefst vanaf.

Er zijn manieren om weer van je tattoo af te komen. Maar weet dat beide manieren meer tijd en geld kosten dan het zetten van je oude tattoo. Denk dus goed na voordat je aan begint!

Coveren tatoeage

De eerste optie om van je oude tattoo ‘af te komen’ is door er een andere – grotere – overheen te laten zetten. Dit noemen we ‘coveren’. Natuurlijk verdwijnt de tatoeage hiermee niet echt, je krijgt alleen een andere waardoor de oude onzichtbaar wordt. Werkt prima als je natuurlijk toch al een andere tattoo wilde. Maar de nieuwe tattoo is daarmee groter dan de oude. Mocht je daar later dan ook weer spijt van krijgen dan is het een grotere opgave om van die tatoeage af te komen.

Weglaseren tattoo

Wil je echt helemaal van je oude tatoeage af? Dan is laseren de enige optie. Met moderne apparatuur kan het pigment in de huid worden afgebroken. De kleuren van de tatoeage verdwijnen daarmee en de huid wordt weer (vrijwel helemaal) zoals ie was. Laseren wint aan populariteit. Het aantal laserstudio’s schiet al paddenstoelen uit de grond.

Een laser werkt eigenlijk met verschillende golflengtes die alle kleuren van een tattoo kunnen afbreken. De laser wordt op de huid gezet en zo kan je eigenlijk in enkele minuten behandeld worden. Voor een naam op je arm kun je al 8 keer behandeld moeten worden met een laser voordat de naam echt weg is. Voor grote tattoo’s mag je jaren uittrekken.

Na iedere behandeling moet de huid herstellen. Dit houdt eigenlijk gewoon rust in, en hooguit wat zalf erop. Maar om de huid goed te laten herstellen is makkelijk 6 weken nodig. Pas daarna kan je door met de volgende sessie.

Kijken we nu dus naar die tatoeage van een naam op een arm, dan kun je rekenen op een jaartje behandelen. Ga uit van 8 sessies met steeds minimaal 6 weken rust. En dit kost dan zo’n 500 euro. Een vrije dure grap dus, veel duurder dan die tattoo in de eerste instantie heeft gekost.

Laseren is overigens zo goed als pijnloos en kan ook in het gezicht worden gebruikt. Het is jammer dat het nog zo duur is, anders zouden er nog veel meer mensen gebruik van maken.

2018-09-19T14:01:50+01:00

Over de auteur:

Sebas is werkzaam als redacteur bij het gezondheidsplatform Patientempowerment.nl. Hij schrijft regelmatig blogs op het gebied van digitale zorgtoepassingen.

Geef een reactie