Ontmoet The Happy Pear!

/, blog/Ontmoet The Happy Pear!

Maak kennis met David & Stephen Flynn! Deze tweelingbroers uit Ierland houden erg van veganistisch koken. Vorig weekend bezochten de broers de Gezondheidsbeurs in Utrecht. Wij interviewden ze in het Kooktheater, waar ze hun presentatie gaven.

Het begon allemaal in 2001. De twee broers veranderden hun dieet. In eerste instantie werden ze vegetarisch. Dit was de aanleiding om hun eigen fruit & veg-shop te openen. Vervolgens openden ze in 2005 hun eigen cafe. Dit deden ze ook onder de noemer ‘vegetarisch’, want veganistisch was nog niet erg bekend op dat moment. Ondertussen hebben de broers 33 producten in rond de 1000 winkels in Ierland, van hummus tot pesto, granola, sapjes en soepen. Hun producten worden niet alleen verkocht in Ierse supermarkten, maar ook in het gehele Verenigd Koninkrijk. “We hebben 3 cafes, we geven kookboeken uit, doen presentaties, zitten op YouTube en komen op TV. Ons team bestaat uit 130 man, het is best een heel bedrijf …”

Toen het bedrijf groeide, hadden de jongens de optie om veel meer shops te openen en om nog drukker te worden. “Maar we hebben een paar jaar geleden de beslissing genomen te kiezen voor een ‘happy lifestyle’: ontbijten met onze familie, onze kinderen naar school en naar bed brengen, zodat je een balans krijgt tussen het werk waar je van houdt en quality tijd met je familie. Daar ben ik het meest trots op, dat we het allemaal combineren.” En wat is het volgende waar ze mee komen? “Op het moment hebben we online cursussen; we hebben ‘the happy gut course’ geintroduceerd. En we zijn op dit moment een online veganistische kookcursus aan het ontwikkelen.”

The Happy Pear: Recepten voor geluk
Hun laatste boek, ‘The Happy Pear: recepten voor geluk’ is een internationale bestseller. De broers hebben er veel eenvoudige, snelle en smaakvolle veganistische en in 10-minuten te maken veganistische maaltijden in gezet. Het is allemaal gebaseerd op hun YouTube kanaal. “We werden vijf jaar geleden door Jamie Oliver gevraagd om aan te sluiten bij zijn YouTube kanaal. Door YouTube hebben we ons gerealiseerd dat mensen snelle maaltijden willen. Je kan een diner koken in vijf minuten, zoals we ook deden in onze workshop.” Ondertussen hebben ze 50 ‘vijf minuten-diners’ ontwikkeld met 20 miljoen beoordelingen op YouTube.

Voor het boek hebben ze de ‘vijf minuten-diners’ omgezet in maaltijden van 15 minuten: “In vijftien minuten kun je een gezond diner hebben, zoals tikka massala met kikkererwten of een Thaise gele curry.” Daarnaast bieden ze ook slimme gezonde alternatieven voor burgers, nuggets en kebaps en zoetigheid, zoals chocolate chip koekjes en browie taart. Als we ze vragen naar hun favoriete snack, antwoordt één van de broers: “Fruit. Ik houd van navelsinaasappels, blauwe bessen, frambozen, noten en gedroogd fruit, zoals dadels. En een appel dippen in amandelboter!” De andere broer vult aan: “Ik houd van gedroogde vijgen en paranoten.” Op de vraag of ze een gezond recept weten voor de bekende Ierse banoffee taart, antwoorden ze: “Ja, we maken het vaak! Onze versie zal niet zo goed vullen als het origineel, maar het smaakt beter en het is een stuk gezonder!” Het boek bevat zo’n 100 recepten, en daarnaast inspiratie om je blijer te voelen!

Je kan het nieuwe kookboek van de twee jongens, De Happy Pear: Recepten voor geluk, winnen! Daarnaast maak je kans om de Voeding Expert cursus te winnen van Stichting Gezondheid! Dan krijg je meteen de nieuwsbrief wekelijks toegestuurd. Meld je aan via: info@stichtinggezondheid.nl

2019-02-24T11:01:48+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie