Tips bij boodschappen doen en feestjes!

/, Algemeen, blog, Voeding nieuws/Tips bij boodschappen doen en feestjes!

Beste lezer!

Even wat goede tips die je kunnen helpen minder (slechte) dingen te eten. Het is gericht op het doen van boodschappen en sociale gelegenheden.

— Mijd in de supermarkt de gangpaden waarin de snoep, koek en chips liggen. Probeer alleen in de gangen te komen waar je ook echt moet zijn voor je boodschappen. Probeer van tevoren dan ook een boodschappenlijstje te maken, zodat je precies weet waar je moet zijn en wat je nodig hebt. Ga niet met een lege maag boodschappen doen, zo zal je minder ongezonde dingen kopen.

— Laat je niet verleiden door aanbiedingen. Het lijkt vaak een goede en slimme aankoop, zo’n aanbieding, maar vaak zijn er producten in de aanbieding die je eigenlijk liever niet in huis wil hebben of die je anders sowieso niet zou kopen.

— Haal ook eens geen eten in huis voor eventueel bezoek. Waarschijnlijk eet je er al iets van voordat het bezoek er is, of je eet het op als het bezoek weg is. Ook kun je jezelf afvragen hoe erg het is als je een keer niet zoveel lekkers in huis hebt als iemand op visite komt. Of zet een gezonde snack op tafel!

— Snoep tijdens het koken niet van de ingrediënten. Het lijkt vaak onschuldig maar stiekem krijg je als je dit doet al aardig wat kilocalorieën binnen.

— Ga op feestjes niet naast de hapjes staan. Ook kan je proberen zelf iets mee te nemen voor als je echt trek of honger krijgt.

— Wanneer je naar een feestje gaat, maak dan afspraken met jezelf. Spreek met jezelf af hoe veel je van wat eet, en wat je wel en niet mag eten van jezelf. Sowieso is het een tip altijd afspraken met jezelf te maken over eten zodat je nooit overeet.

— Gebruik je lichaam niet als vuilnisbak. Veel mensen eten van alles en nog wat op omdat ze het zonde vinden om weg te gooien. Op deze manier krijg je veel ongewilde calorieën binnen.

— Serveer op je eigen feestjes gezonde hapjes. Geef eens een feestje met alleen gezonde snacks! Er zijn namelijk genoeg dingen die lekker, verzadigend en gezond zijn. Misschien inspireer je zelfs anderen.

2013-11-18T13:29:31+01:00

Over de auteur:

Geen reacties

  1. Winnie 1 februari, 2012 om 00:49 - Antwoorden

    Mooi begin van de dag. De estere Job-column per nieuwsbrief. Mooie column, mooie site, mooie doorstart. Ga zo door!

Geef een reactie