“Tips om onbewust af te vallen”

/, Algemeen, blog, News, Voeding nieuws/“Tips om onbewust af te vallen”

Uit verschillende onderzoeken zijn een paar handelingen duidelijk geworden die erg makkelijk uit te voeren zijn en waardoor je gewicht verliest. Het betreft handelingen waarbij je onbewust minder en gezonder gaat eten, waardoor kilo’s er vaak vanzelf afgaan.

–         Serveer je maaltijden op kleinere borden, dan eet je minder. Op een heel groot bord lijkt een bepaalde portie weinig. Op een kleiner bord zou dezelfde portie wel twee keer meer  lijken. Gebruik dus kleinere borden, het eten lijkt meer. Een simpel trucje om je hersenen om de tuin te leiden.

–         Eet niet voor de televisie. Je bent dan namelijk afgeleid en je eet sneller en dus ook meer.

–         Leg gezonde producten op ooghoogte. Het is bewezen dat men gezonder eet als gezonde producten op ooghoogte liggen. Leg dus in je koelkast en voorraadkast gezonde producten op ooghoogte en zorg dat ongezonde producten een beetje uit het zicht liggen. Het is bewezen dat je sneller naar gezonde producten grijpt als die meer in het zicht liggen.

–          Eet bewust. En dit wordt hier letterlijk bedoeld. Neem de tijd als je gaat eten en probeer zoveel mogelijk rustig te proeven, te zien en te ruiken. Denk na over wat je eet. Als je de tijd neemt voor eten heb je sneller door wanneer je vol zit en eet je dus ook minder.

2013-11-18T13:30:56+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie