1Powerslim
2South beach dieet
3Modifast
4Sonja Bakker
5Cambridge Dieet
6Herbalife
7Weight Care
8Dr. Frank dieet
9Atkins dieet
10Weight watchers

 

1            Powerslim®

 

Power Slim® is een eiwitdieet. Tijdens het dieet worden koolhydraten en vetten tijdelijk weggelaten uit de voeding. Drie dagen na de start zijn je suiker opgebruikt en verbrandt het lichaam de vetreserve. Tijdens het dieet eet je extra veel eiwitten voor het behoud van spiermassa, hierdoor blijft je stofwisseling hoog. Het dieet bestaat uit 3 fase.

Fase 1: snel afvallen: Dit is de strikte fase, in deze fase zal je snel afslanken. Door het weglaten van koolhydraten, komt je lichaam in ketose ( vetverbranding). Als je 80% van het gewenste gewichtsverlies bereikt hebt, ga je over naar fase 2.

Fase 2: bereik je streefgewicht: In de overgangsfase fase ga je de laatste kilo’s afvallen en bereik je je streefgewicht. Stap voor stap leer je samen met je Power Slim® coach een gezond voedingspatroon aan. Fase 3: voorkomen jojo effect: In de stabilisatiefase leer je gezond eten om je nieuwe gewicht te stabiliseren en te behouden. Alleen de tussendoortjes gebruik je nog van Power Slim®. Bij een groot gewichtsverlies blijf je voor een langere periode onder begeleiding van je Power Slim® coach.

Blijvend slank / Normale voeding:Je weet nu precies welke producten en hoeveelheden je het beste kunt eten. Om op je gewenste gewicht te blijven blijf je onder controle bij je Power Slim® coach.

 

2             South Beach

Het South Beach dieet bestaat uit drie fases. De eerste fase is er op gericht om je bloedsuiker weer op orde te krijgen die is verstoord door het eten van slechte (bewerkte) koolhydraten. Door het eten van eiwitten, goede vetten en koolhydraten zal de ongezonde trek in zetmeel en zoetigheid verdwijnen. Alleen al daardoor val je in de eerste fase al tussen de 3,5 en 6 kilo af.

In de tweede fase leer je je lichaam af te kicken van de voedingsmiddelen die je lichaam er toe aanzetten om overtollig vet op te slaan. Deze verandering zorgt er voor dat je af zult vallen. Deze fase houdt je vol totdat je het gewicht bereikt hebt waar je naar streeft. In deze fase verlies je ongeveer een halve tot een hele kilo per week. De derde fase begint als je op je streefgewicht bent gekomen. Hier is het dieet een levenswijze geworden.

 

3             Modifast

 

Modifast is een maaltijdvervanger voor drie fasen. Modifast dieet is een complete dagelijkse voeding van nog geen 600 kcal per dag. In fase 1 duurt afhankelijk van je overgewicht minimaal 2 weken waarbij je alle maaltijden vervangt voor de producten van Modifast. Naast deze producten mag je niks anders eten of drinken om het maximale effect te bereiken. In deze fase zal je zeer snel veel afvallen door de lage hoeveelheid aan calorieën die je binnen krijgt. In fase 2 wordt het gebruik van Modifast producten langzaam aan verminderd en vervangen door normalere maar wel gezonde voeding. Na verloop van tijd zal het gebruik van de Modifast producten zo goed als teruggebracht zijn naar nul. Zodra je geen Modifast producten meer gebruikt ben je aanbeland in fase 3, in deze fase heb je alle producten vervangen voor gezonde maaltijden om je gewicht te behouden en misschien nog een beetje af te vallen.

 

4             Sonja Bakker

 

Sonja Bakker geeft de lezer een boek met negen weekmenu’s, recepten en tips. Het boek bevat ook boodschappenlijstjes. Het dieet sluit aan bij voedingsadviezen uit de Schijf van Vijf. Sonja Bakker geeft mensen een houvast voor een nieuwe levensstijl. Het voordeel is dat het een eenvoudige manier van afvallen is. Je krijgt duidelijke handvatten en het is effectief. Het is makkelijk om vol te houden, omdat je gevarieerd eet en precies weet wat je die dag gaat eten. Een nadeel aan dit dieet is dat Sonja Bakker geregeld dure merkproducten aanraadt. Er bestaan wel goedkopere varianten van deze producten.

 

5             Cambridge Dieet

 

Het Cambridge dieet maakt gebruik van maaltijdvervangers, wat betekent dat je jou gewone maaltijden vervangt door bijvoorbeeld repen, shakes, soepen en dranken. Tijdens het dieet wordt je begeleid door een opgeleide Cambridge Consulent die jou proces bijhoudt maar die ook een stok achter de deur is. Het Cambridge dieet gaat erg snel want je krijgt per dag slechts 500 kCal binnen. Ook maakt het gebruik van een afbouwprogramma waarbij de consulent jou helpt bij het aanleren van een gezonde leefstijl na het dieet zodat je gewicht behouden blijft.

 

6             Herbalife

 

Herbalife is een bedrijf dat producten maakt die gebaseerd zijn op kruiden. De producten zijn verkrijgbaar bij particulieren die deze producten verkopen. Het maakt gebruik van netwerkmarketing, dit betekent dat zelfstandig ondernemers de producten inkopen en deze doorverkopen. Veel van deze distributeurs bieden persoonlijke begeleiding aan. Herbalife raadt aan ’s ochtends een shake of reep te nemen, ’s middags een shake of reep te nemen en ’s avonds een uitgebalanceerde maaltijd te nuttigen.

 

7             Weight Care

 

Weight Care maakt gebruik van maaltijdvervangers en het ABC-plan. Fase A betreft het snel afvallen, fase B het bewust afvallen en fase C het gewichtsbehoud. Je kan deze ABC volgen maar ook een fase apart volgen. Vind je fase A te zwaar, houdt dan fase B aan, het gaat dan alleen wat langzamer. Mensen die op hun gewicht willen blijven kunnen fase C gebruiken. Weight Care producten zijn te koop in drogisterijen en sommige apotheken en je kunt gebruik maken van een coach door middel van de telefoon of e-mail.

 

8             Dr. Frank

 

Dr. Frank heeft twee boeken geschreven die volstaan met gezonde recepten, weekmenu’s en tips om zo in korte tijd veel gewicht te verliezen. Het wordt ook wel het één-kilo-per-week-dieet genoemd omdat de calorie-inname slechts 750 per dag is, terwijl je toch normale voeding eet. Het is een koolhydraatarm dieet en het wordt aangevuld met extra eiwitten voor het behoud van je spiermassa. Ondertussen heeft hij een tweede boek geschreven die gebruikt kan worden om gewicht te behouden of een klein beetje af te vallen.

 

9             Atkins dieet

 

Het Atkins dieet is ook een dieet waarin de koolhydraten beperkt worden en juist het eten van vetten en eiwitten is toegestaan. Het dieet bestaat uit vier fasen. In de eerste fase eet je extreem weinig koolhydraten (zoals brood, pasta, granen) en veel vetten en eiwitten (vlees, kaas, eieren). In de tweede fase ga je alweer wat meer koolhydraten eten. In de derde fase nog meer en in de vierde fase heb je weer een normaal voedingspatroon. Het dieet is gebaseerd op de theorie dat koolhydraten die grootste veroorzaker van overgewicht zijn en verhinderen dat je afvalt. Wanneer je meer op eiwitten en vetten gaat leven ga je dus vet verbranden.

 

10           Weigth Watchers

 

Weight Watchers werkt met een puntensysteem. Ieder voedingsmiddel heeft de waarde van een aantal punten, zogeheten ‘Propoints’. Op basis van je leeftijd, lengte, gewicht en geslacht wordt bepaald hoeveel punten jij per dag mag op maken. Op basis daarvan stel je je menu’s samen. Weight wachters kan je online volgen maar er zijn ook cursussen en coaching voor beschikbaar. Weight Watchers is in principe geen methode die helemaal op eigen houtje volgt.

2013-11-18T13:30:46+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie