Uit Amerikaans onderzoek blijkt…

Kinderen uit de staat New York, die meedoen aan een gezondheidssprogramma van de overheid, hebben na 2 jaar gezondere eetgewoontes. Ook komt er onder de deelnemers minder obesitas voor, aldus Amerikaanse onderzoekers.

In 2009 is in de 50 staten van de VS een nationaal programma gestart: het USDA Special Supplemental Nutrition Program for Women, Infants and Children (WIC). Het programma bereikt de helft van de pasgeborenen in de VS. Onderdeel van het programma was het verstrekken van bonnen voor gezonde producten, zoals fruit, groenten, volkoren graanproducten, magere zuivel. Ook het promoten van een gezonde leefstijl en lichaamsbeweging hoorde bij het programma.

slimafvallen-dikke-kinderen

 

Twee jaar na de start van de programma zijn er 6% minder kinderen met obesitas op 1-jarige leeftijd (van 15,1% naar 14,2%) en 3% minder kinderen met obesitas in de groep 2-4 jarigen (van 14,6 naar 14,2%). Ook is de consumptie van fruit, magere zuivel en groente in deze leeftijdsgroepen gestegen en nam het aantal moeders dat startte met borstvoeding toe (van 72,2% naar 77,5%).

Bron: Sciene daily

Author: Stefan Rooyackers

Related Post

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, blog met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *