Uitwonende studenten komen sneller aan

/, blog/Uitwonende studenten komen sneller aan

Studenten op kamers komen sneller aan
Uit onderzoek blijdat dat Studenten die op kamers gaan wonen, sneller aankomen dan de student die thuis blijft wonen. Daarnaast valt op dat vooral studenten die lid worden van een studentenvereniging veel aan komen tijdens hun studie.
Uit onderzoek van het UMC in Groningen blijkt dat deze studenten alleen in de eerste drie maanden al gemiddeld zo’n 2 kilo aankomen. Eerstejaars studenten die thuis blijven wonen houden ongeveer hetzelfde gewicht.

Het onderzoek is gebaseerd op de gegevens van 2000 eerstejaars van het UMC in Groningen. Er zaten studenten bij die zelfs 8 kilo zwaarder warden in slechts 3 maanden.

Het verschil is vrij simpel te verklaren; tijdens het studentenleven komt de gemiddelde student meer in aanraking met drank en snacks. Wanneer men eenmaal niet meer thuis woont, neemt ook het sporten af, dit heeft veelal te maken met de sociale band die sport heeft. Wanneer men minder thuis is, is men ook minder geneigd om te blijven sporten. Ergens anders een sport oppakken kent een drempel en is niet overal even makkelijk.

Wat kan ik hier aan doen?

Het antwoord hierop is even simpel als de bovenstaande oorzaak. Wanneer je als student wilt afvallen, zorg dan dat je minder alcohol nuttigt, minder snackt en meer beweegt(ga eens op de fiets naar college)! Sport met medestudenten, kook samen een gezonde maaltijd onder het genot van een fris glas water in plaats van bier. Verdere tips,recepten of producten die kunnen helpen bij het afvallen vind je op www.slimafvallen.nl

2013-11-18T13:36:46+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie