Verhaal uit de dagelijkse praktijk

/, blog, Conditie/Verhaal uit de dagelijkse praktijk

stichting-gezond-gesprek-met-doctor

Uit de schaduw van de ander

Lianne is een jonge vrouw van begin dertig.
Ze heeft een dochtertje van 4 jaar.
Samen hebben ze al veel meegemaakt.
Ruim een jaar geleden zijn ze uit hun huis gevlucht,
naar de andere kant van het land.

Lianne is tot deze moeilijke beslissing gekomen na een jarenlang gewelddadig huwelijk. Ze werd zowel fysiek als psychisch mishandeld door haar man. Lang bleef ze de hoop houden dat hun relatie te redden was, maar toen ze merkte dat haar dochter bang werd door haar vader en dat er ook op de peuterspeelzaal zorgen geuit werden over haar gedrag, was voor haar de maat vol.

In het diepste geheim plande ze haar ontsnapping. Haar man mocht daar echt geen lucht van krijgen. Ze heeft het niemand verteld, zelfs haar ouders niet. Aangekomen in de vrouwenopvang begon zij al snel met deelname aan de verwerkingsgroep “Uit de schaduw van de ander” bij het Vrouwengezondheidscentrum. Deze groep volgde ze met veel enthousiasme. Aan de hand van verschillende onderwerpen kreeg ze inzicht in de mechanismen van een gewelddadige relatie, wat een foute man is en haar eigen rol in de relatie. Ook heeft ze ervaringen met de andere deelneemsters uitgewisseld en veel over zichzelf geleerd.

Ondertussen woont ze met haar kind in een eigen woning. Ze voelt zich steviger in haar schoenen staan en is een nieuw leven, zonder angst en geweld, aan het opbouwen. Haar dochtertje begint helemaal tot bloei te komen. Ze doet het goed op school en zit zichtbaar lekker in haar vel.

Lianne is heel blij dat ze de beslissing heeft genomen om te vluchten met haar kind en uit de gewelddadige relatie te stappen. Omdat ze bij afloop van de groep merkte dat ze nog meer oefening in assertiviteit en weerbaarheid kon gebruiken heeft ze de cursus “Weerbaarheid en Communicatie” ook met veel plezier en voldoening gevolgd.

Uit privacyoverwegingen is de naam van bovenstaand personage gewijzigd.                                                                  

Vrouwengezondheidscentrum Maastricht.

Voelt u zich ook wel eens onveilig? Durft u nee te zeggen als u iets niet wilt?

Binnenkort start het Vrouwengezondheidscentrum weer met een Weerbaarheid en communicatietraining. In deze training leert u om beter om te gaan met kritiek, emotie, conflicten en nee zeggen. Daarnaast leert u hoe u uzelf kunt verdedigen als dat nodig is.

stichting-gezondheid-vrouwengezondheidscentrum

De cursus start bij voldoende deelnemers.

Duur? 10 bijeenkomsten van 2 uur op donderdagochtend
Kosten? €50,-
Waar? Vrouwengezondheidscentrum, Spoorweglaan 9, 6221 BS Maastricht

Meer info?
www.vrouwengezondheidscentrum.nu, of kijk op onze Facebookpagina https://www.facebook.com/vgc.maastricht.

Aanmelden? info@vrouwengezondheidscentrum.nu of 043-3252319
Bij ons kunt u ook terecht (alleen of in groepen) voor o.a. bewegen in de buurt, gezond door het leven, huiselijk geweld en incest.

 

2015-08-25T12:05:08+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie