Verstandig afvallen

Waarom werkt dit dieet wel?
Het Dr. Frank dieet is gebaseerd op een koolhydraatarm, eiwit verrijkt dieet. Het dieet is ontwikkeld op doormiddel van wetenschappelijk onderzoek dat is verricht door Dr. Frank.

Voordelen van het Dr. Frank dieet
1. De eiwitten die je binnen krijgt werken verzadigend, dit betekent met andere woorden dat het hongergevoel niet terugkomt.
2. Het verbranden van vet heeft niet tot gevolg dat de spiermassa verdwijnt.

Het dr. Frank dieet is dus erg gunstig voor het afvallen maar tegelijk zorgt het ook dat de behaalde doelen makkelijker worden behouden. De spieren worden niet afgebroken. Hiermee vermijd je het beroemde jojo- effect. Wil je het jojo- effect definitief aanpakken dan betekent dat dat je ook je way of life moet veranderen.

Hoe werkt een eiwit afvalplan precies?
Je valt makkelijker af met het gebruikt van eiwitten al of niet in combinatie met koolhydraatarme voeding. Zoals eerder vemeld geven eiwitten het verzadigende gevoel dat zorgt dat je vol zit en ze behouden je spiermassa tijdens het dieeten. Dit is erg belangrijk omdat de spieren de grootste energie verbruikers zijn van het lichaam. De reden dat mannen eerder afvallen dan vrouwen is dus dat mannen meer spiermassa hebben dan vrouwen.

Algemene richtlijnen voor een koolhydraat arm dieet:
Het is van belang dat de evenwicht tussen de eiwitten en koolhydraten in de gaten gehouden wordt. Let daarbij op de volgende zaken:

Eiwitten: Eet vooral wit vlees, zonder vet. Omdat je van eiwitten snel vol raakt, lukt het je meestal niet om daar veel van te eten. Neem een gezond stukje vlees of vis (altijd zonder paneermeel, dat zijn extra koolhydraten) of maak van plakjes kaas en vezelrijke groente een gebakken ei.

Vetten: Eet vooral onverzadigde vetten, deze vindt je vooral in vloeibare vetten zoals olijfolie.

Salades: Deze dienen vooral te bestaan uit groenten zoals sla, radijs, komkommer, champignons en paprika. Maak de salade extra lekker met een plakje kalkoen, kip of Franse kaas.

Groenten: Er is een grote aanbod groenten waaruit je kan kiezen. Het beste doe je er aan om geen peulvruchten, maïs en doperwten te gebruiken.

Afwisseling: Gevarieerd eten is heel belangrijk. Wees dus vooral creatief en varieer in de keuzes.

Fruit: Het is niet raadzaam om veel fruit te eten. Fruit bevat van nature vruchtensuiker, zijn ook koolhydraten. Kan je niet van fruit afblijven, neem dan een keer in de 2 of 3 dagen een stukje fruit. Begrijp ons niet verkeerd, fruit is heel gezond. Alleen voor het dieet is het tijdelijk taboe. Wanneer je je ideale gewicht hebt bereikt kan je weer geleidelijk aan fruit gaan eten.

Calcium: Als je te weinig kaas eet kan het zijn dat het Dr. Frank dieet te weinig calcium bevat, voor de korte termijn is dat niet zo erg, maar gebruik je het dieet langer dan drie maanden dan is het verstandig een beetje extra calcium te nemen. Zorg dan dat je naast dit dieet per dag 500 mg extra calcium binnen krijgt.

Wat mag ik als tussendoortje eten?
Tijdens het dieet mag je meer eten dan je zou denken. Je kunt bijvoorbeeld allerlei producten eten zolang ze maar geen koolhydraten bevatten. Maak bijvoorbeeld eens gezonde snack zoals asperges met ham, augurk met boterhamworst of plakjes komkommer met roomkaas.

Hoeveel val ik per week af?
De belangrijkste vraag van een dieet is hoeveel ga ik afvallen ? Met het dr. Frank dieet val je ongeveer één kilo per week af. In de praktijk blijkt vaak dat mensen veel méér gewicht verliezen. Maar het kan ook langzamer gaan. Dit komt omdat elk mens zijn eigen afvaltempo heeft.

Wat als je BMI minder dan 25 is?
De BMI (Body Mass Index) is een formule om te kijken of je een gezond gewicht hebt. De BMI wordt uitgerekend door je gewicht in kilogrammen te delen door je lengte maal je lengte (=lengte in het kwadraat). Een BMI boven 25 wordt al overgewicht genoemd. Als je BMI minder is dan 25 dan heeft een eiwittendieet geen zin. Je hebt dan namelijk geen overgewicht.

Ik heb me streefgewicht bereikt, hoe nu verder?
Wanneer je je ideale gewicht bereikt hebt is het noodzaak om niet terug te vallen in je oude levensstijl. Dus zorg ervoor dat je voldoende blijft bewegen en gezond blijft eten. Langzaam kan je weer gezonde koolhydraten toevoegen aan je voedingspatroon.

Verstandig afvallen
Hieronder vind u een boek over verstandig afvallen.

[iframe width=”100%” height=”410″ src=”http://www.stershop.com/facebook/slimafvallen/gezondslank.html”]

2013-11-18T13:30:55+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie