Vitaal naar je werk

ontbijd

Vitale werknemers worden steeds aantrekkelijker in het huidige arbeidsproces. Werkgevers beseffen meer en meer dat vitale en fitte werknemers flexibeler zijn, gemotiveerder zijn en sneller uitdagingen aangaan. Door de hedendaagse ruime arbeidsmarkt hebben werkgevers veel keus in wie zij zullen aannemen.

Stel je bent werkgever en op zoek naar personeel, voor wie kies je dan? Een zwaarlijvig, vermoeid uitziend persoon of een fitte verschijning die zin heeft in het leven? Juist! Werkgevers kijken tegenwoordig verder dan alleen je cv: kan deze persoon lang mee in het bedrijf? En kan deze persoon enige werkdruk aan? Het zijn vragen die ze zichzelf stellen in tijden van crisis.
Niet alleen voor werkgevers is vitaal zijn belangrijk, ook voor jezelf natuurlijk! Je zult merken dat gezond eten, bewegen en voldoende slaap wonderen doen in je dagelijks leven.

Realiseer je dat een gezond leven je veel moois kan brengen!
Begin met een voedzaam ontbijt! Mensen die het ontbijt overslaan, hebben vier keer zoveel kans om te dik te worden dan mensen die ‘s ochtends wel eten. Ontbijten schudt je spijsvertering wakker. Een simpel receptje om vol energie naar je werk te gaan:

  • kook2 kopjes havermout
  • 200 ml water
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 theelepels honing
  • 2 eetlepels magere kwark
  • Fruit naar keuze

Meng de havermout, het water, het ei en de kaneel in een kom tot een stevig beslag. Verwarm de olie in een koekenpan. Schenk met een pollepel het beslag in de pan, maak kleine pannenkoekjes of een grote. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
Laat de pannenkoek even afkoelen en beleg hem daarna met kwark, honing en wat fruit. Smakelijk!

Bak een voorraadje en bewaar deze in de koelkast. Zo heb je voor een paar dagen een voedzaam ontbijt! Je zult merken dat je in de loop van de ochtend geen zin hebt om naar de snoepautomaat te lopen, maar prima verzadigd bent!

Wil je meer weten over gezonde voeding, bekijk hier onze cursus:
https://stichtinggezondheid.nl/voeding/

 

2015-04-20T12:57:46+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie