Voedingstips deel 1

/, blog/Voedingstips deel 1

Elke week zullen er nieuwe tips op www.slimafvallen.nl komen. Deze tips zullen helpen bij het afvallen en u helpen aan een gezonder leven!

1.Indeling: Ontbijt, Lunch, Diner
Iedereen weet dat om af te vallen je het aantal calorieën dat je binnenkrijgt moet verminderen. Maar net zo goed belangrijk is weten wanneer je moet eten. Ontbijt is de meest belangrijke maaltijd van de dag en die mag je niet missen. Lunch moet gezond zijn, maar minder dan wat je voor het ontbijt hebt gegeten. En je avondeten licht en gezond. Vermijd eten na het avondeten en voordat je naar bed gaat.

2.Gezonde sausjes
Zonder saus is je eten maar saai, en als dat is waar je dieet alleen maar uit bestaat dan is de kans groot dat je snel ermee stopt. Als je lekker eten waardeert, kunnen sommige sausjes en kruiden je voeding verbeteren zonder calorieën toe te voegen. De volgende keer dat je vlees grilt, probeer een van deze:
– Sojasaus met minder zout
– Mosterd
– Salsa
– Worcestershire saus
– Azijn (in vele verschillende smaken)
– Teriyaki saus
– Tomatensaus
– Hete saus

3.Lees het etiket
Maak er een gewoonte van om het etiket van je voedingsproducten te lezen. Hoewel ze misschien ‘Laag Vetgehalte!’ en ‘Verminderde Calorieën!’ over het product geplakt hebben, kan dit in de praktijk nogal tegenvallen.

4.Water
Water is goed voor je lichaam en je gezondheid. Water helpt de afvalstoffen te verwijderen uit je lichaam. Water helpt ook uitdroging te voorkomen en ‘smeert’ je interne organen. Het stelpt hongergevoel and maakt je huid jong en glad. Als je niet gewend bent veel water te drinken, kan dit in het begin wel moeilijk zijn, maar je went er snel aan. Drink minimaal 8 glazen water per dag (1,5 – 2 liter).

5.Let op suiker
Veel mensen denken dat ze door fruitsapjes te drinken, veel suiker vermijden. In feite bevatten veel fruitsappen meer suiker dan frisdrank. Vermindering van je suikergebruik is erg belangrijk, kijk dus altijd naar het etiket, ook als het gezond lijkt.

2013-11-18T13:36:46+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie